Ik ga weer eens bezig met de website. Tot nu toe staat er een wekelijks verhaaltje op en ook wat informatie over Amerika. Maar ik wilde al langer ook een overzicht van alle boeken, die ik van Karl May heb, op de site plaatsen. Eindelijk heb ik nu een programma geplaatst, waarmee ik al die boeken goed zou moeten kunnen opslaan, dus het gaat gebeuren. En het zal niet bij Karl May blijven, ook mijn bezit over Amerika en over Zwolle zal erbij komen te staan.

Het zal wel even duren voordat alles erop staat. Ik wil niet alleen de titel opschrijven, maar ook allerlei andere gegevens, een korte samenvatting van het beschreven verhaal en een foto van de voorkant van het boek. Nu zullen die samenvattingen wel de langste tijd in beslag nemen. En die worden ook niet meteen geplaatst. Ik weet van de meeste boeken wel ongeveer waar het over gaat, maar ongetwijfeld te weinig om in één keer op te schrijven. Meteen dus een gelegenheid om de boeken weer eens te gaan lezen. Overigens kan ik er ook andere informatie aan toe voegen over de uitgave en dergelijke, onder andere afkomstig van de Karl May vereniging.

Ik ben dan eigenlijk ook wel benieuwd hoeveel boeken van Karl May ik dan precies heb. Ik roep wel altijd zeker 200, maar ik denk eigenlijk duidelijk veel meer. En vooral heb ik volgens mij enkele bijzondere uitgaven. Ook die zullen dan dus duidelijker naar voren komen.

En bij de boeken alleen blijft het natuurlijk niet. Ook ga ik nog eens met behulp van enkele andere boeken en bladen het leven van Karl May beschrijven. Foto´s daarbij plaatsen zal wat lastiger zijn. Op veel foto´s zal copyright rusten. Maar wat erbij kan, plaats ik natuurlijk wel. Onder andere via Wikipedia zijn copyright vrije foto´s te vinden.

Ook over Amerika en Zwolle heb ik langzamerhand een aardige verzameling. En bij Zwolle kan ik uiteraard redelijk eenvoudig de nodige zelfgemaakte foto´s toevoegen. Ook daar geldt, dat geschiedenisfoto´s niet zomaar te plaatsen zijn, maar er zijn behoorlijk wat sites en facebook-accounts waarnaar ik kan en zal verwijzen.

Kortom, voor het komende jaar genoeg stof om vast te leggen. Reacties zijn uiteraard van harte welkom. Suggesties neem ik graag ter harte. Maar nu ga ik er eerst maar eens mee aan de slag.

Gepubliceerd 22-4-2016

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in