Hilko en ik op de Brooklyn Bridge
Hilko en ik op de Brooklyn Bridge

Onze tweede dag in New York, en de eerste volledige, was een volle. Na een kort ontbijt moesten we om 10 uur aan het begin van Broadway zijn voor de start van een gratis rondleiding door downtown New York. In ruim twee uur werden we langs veel, zo niet alle, bezienswaardigheden geleid. We zagen onder andere Battery Park, het vrijheidsbeeld en Ellis Island (in de verte), de New York Stock Exchange, Ground Zero en Brooklyn Bridge. En tussendoor nog een aantal andere dingen. Leuk en interessant. Het was uiteraard wel de bedoeling dat de gids een ‘tip’ kreeg, en dat deden we graag.

Na de rondleiding en even op adem te zijn gekomen in een koele McDonalds zijn we Brooklyn Bridge opgelopen. Daar is ook de foto hierboven genomen. Van Brooklyn Bridge ging het terug naar Battery Park om te kijken of we naar Ellis Island konden. We hebben daat even geschuild voor een korte bui, en bleken zonder problemen kaartjes te kunnen krijgen voor de ferry. Die stopt eerst bij het eiland waar het Vrijheidsbeeld op staat en gaat daarna naar Ellis Island. Eerst hebben we dus een rondje gemaakt rondom het Vrijheidsbeeld om vervolgens weer op de boot naar Ellis Island te stappen.

Ellis Island was gedurende enkele tientallen jaren aan het begin van de vorige eeuw de plek waar veel immigranten gecontroleerd werden voor ze de USA in mochten. Nu is het een museum, gewijd aan immigratie in de USA en speciaal hoe het er op Ellis Island aan toe ging.

Het avondeten hebben we in de buurt van het hotel gezocht bij Ruby Tuesday. En daarna was het rusttijd in het hotel. Morgen gaan we kijken of we nog kaartjes kunnen krijgen voor de wedstrijd van de Yankees tegen de Rays. En anders ‘s avonds naar een voorstelling op Broadway. Daarvoor gaan we richting Central Park en omgeving.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in