Begraafplaats Arlington
Begraafplaats Arlington

Ik ben een paar dagen niet toegekomen aan het bijwerken van de site met onze avonturen in Amerika. Daarom nu maar twee berichten achter elkaar.

Vrijdag zijn we naar het Pentagon geweest en hebben we Arlington Cemetery bezocht. Bij het Pentagon kun je alleen op afspraak een ronleiding krijgen, en die hadden we niet. Maar we konden wel rond het gebouw kijken en ook de memorial voor de aabslag van 11 september 2001 was te bezoeken. Een fraai memorial. Van het gebouw hebben we niet veel foto’s, want het was verboden om foto’s te maken. Maar van een afstandje en als achtergrond van het memorial kon het wel gefotografeerd worden.

Naast het Pentagon ligt de begraafplaats Arlington, waar veel soldaten en bekende mensen begraven liggen. De bekendste dode is John F. Kennedy, die er ligt met naast zich Jacqueline en twee kinderen. Ook zijn broers Robert en Edward liggen er begraven in hele eenvoudige graven: een kleine steen met hun naam en een wit kruis. Dat soort eenvoudige graven maken op mij toch altijd meer indruk dan uitgebreide grafmonumenten.

Op Arlington liepen we ook tegen het graf van Abner Doubleday aan, die door Amerika graag maar onterecht wordt gezien als de uitvinder van baseball.

Naast Arlington ligt het bekende Iwo Jima memorial. Toen we daar naartoe liepen, kwamen we ook langs het Netherlands Carillion, een carillion door de Nederlandse bevolking aan Amerika geschonken.

Arlington ligt aan de andere kant van de Potomac op een heuvel. Van daar was een fraai uitzicht te bewonderen op de National Mall met in één blik het Lincoln Memorial, het George Washington memorial en het Capitol.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in