Harpers Ferry
Harpers Ferry

Nadat Hilko en ik zaterdag onder andere het Witte Huis hadden bezocht (nu aan de ‘voorkant’) en we ‘s avonds een mooie wedstrijd van de Nationals tegen de Phillies hadden gezien (de Nationals wonnen door een ‘walk-off home run’) zijn we zondag met Han en Tine naar West Virginia gereden voor een bezoek aan Harpers Ferry.

Harpers Ferry is een plaatsje dat een belangrijke rol heeft gespeeld aan het begin van de burgeroorlog. Ene John Brown, die een felle tegenstander was van de slavernij, heeft daar in 1859 de wapenfabriek bezet in de hoop met de wapens een beweging tegen slavernij op gang te zetten. Ondanks dat deze bezetting niet goed afliep, de meeste van zijn mannen werden gedood en John Brown later opgehangen, heeft de actie veel opwinding veroorzaakt in het Noorden en de beweging tegen slavernij veel sterker gemaakt. Mede daardoor kon Abraham Lincoln president worden en brak de burgeroorlog tussen het Noorden en het Zuiden in 1860 uit.

Harpers Ferry is voor een groot deel nog in de staat zoals het anderhalve eeuw geleden was. Ook waren er net dit weekeinde wat activiteiten waarbij mensen in de kleding van toen rondliepen. Een leuke plaats in een mooie omgeving. Het bezoek meer dan waard ook al ligt het op ruim een uur van Washington.

Aan het eind van de middag zijn we nog langs Frederick, Maryland gereden. Daar zou de binnenstad ook nog aardig in oude stijl zijn. We hebben een wandeling gedaan volgens het toeristenblad, maar waren niet super onder de indruk. Leuk om erbij te doen, maar niet als hoofddoel voor een dag.

Maar al met al een goede en gezellige dag met terug in Washington lekker eten bij Mikes Dinner. Leuke bijkomstigheid daar was, dat aan een tafeltje bij ons in de buurt een vrouw ten huwelijk werd gevraagd! Gelukkig accepteerde ze het aanzoek, wat tot luid applaus leidde van de obers die in het complot zaten.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in