Het Capitool
Het Capitool

Vandaag is onze laatste dag in Alexandria. Morgenvroeg vertrekken we met de bus naar New York, waar we ‘s avonds het vliegtuig richting Nederland nemen. Maandagochtend rond half negen zetten we dan weer voet op Nederlandse bodem.

De afgelopen dagen hebben we uiteraard nog het een en ander bekeken. Zo zijn we naar de Library of Congres geweest, waar we een rondleiding hebben bijgewoond. Helaas werd die rondleiding gegeven door een dame met een eentonige en vrij zachte stem, waardoor we in het geroezemoes niet alles konden volgen. Maar toch kregen we een aardige indruk van het imposante gebouw.

Naast de Library of Congres ligt het Supreme Court. Ook daar zijn we binnen geweest en hebben een inleiding gevolgd over het werk van het Supreme Court. Tenslotte zijn we die dag nog naar Union Station geweest, een treinstation midden in de stad. Vooral de grote hal maakt indruk.

Dinsdag is Hilko naar de Legg Mason tennis classic geweest, waar hij natuurlijk het fototoestel naartoe meenam. Op dat ATP toernooi heeft Hilko onder andere Andy Roddick, Lleyton Hewitt, Cilic en Benetto zien spelen. Hij hoopte ook Tiemo de Bakker te zien, maar die speelde zo laat, dat Hilko al eerder weg moest. Ikzelf heb die dag vooral het Museum of American Art en de Portrait Gallery uitgebreid bekeken. De moeite meer dan waard. Vooral de tentoonstelling met werk van Norman Rockwell vond ik erg interessant.

Woensdag was het tijd voor de binnenkant van het Capitool. Het blijkt een kleine moeite te zijn om kaartjes voor een rondleiding te krijgen, dus daar hebben we gebruik van gemaakt. Een interessant gebouw van binnen. Daarna zijn we naar het gebouw van de National Archives gegaan, waar we de originelen van de Declaration of Independence, de Constitution en de Bill of Rights konden bekijken. Toch wel bijzonder om dergelijke belangrijke documenten uit de geschiedenis van de USA in het echt te zien. ‘s Avonds was het tijd om de barbeque van Han en Tine in gebruik te nemen.

Donderdag zijn we met z’n allen behalve Han naar een outletcenter in Leesburg geweest. Daar was ook een boekhandel met goedkope boeken! Tine en ik zijn dus zeer geslaagd. Vrijdag deden we rustig aan en vandaag zijn we naar Old Town Alexandria geweest, waar we de Farmers Market hebben bezocht en een wandeltoch hebben gedaan om het stadje te verkennen. Erg aangenaam.

Maar nu is het dus inpakken en klaar maken voor de reis naar Nederland.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in