Mount Vernon
Mount Vernon

Vandaag is het al weer woensdag 21 juli. Sinds eergisteren zijn we in Washington DC, of eigenlijk in Alexandria, bij Han en Tine. Maandagochtend hebben we in New York nog een bezoek gebracht aan het gebouw van de Verenigde Naties. Helaas was er te weinig tijd om nog een rondleiding te doen, maar we hebben een indruk gekregen. ‘s Middags om 4 uur vertrok de bus naar Washington DC. Volgens planning zou die er viereneenhalf uur over doen. Dat klopte niet helemaal, we waren 10 minuten eerder in DC.

Met Han en Tine, die ons kwamen ophalen, vertrokken we toen naar hun huis in Alexandria. Een vrij kort ritje naar een prima huis in een voorstadje van DC. Later komen er wel foto’s van het huis. De dinsdag stond in het teken van rusten en wat assisteren bij het in elkaar zetten van enkele zaken.

Vandaag, woensdag, zijn we met Han en Tine naar Mount Vernon geweest. Mount Vernon is het landgoed van George Washington, de eerste president van de USA. Een erg mooi landgoed. Het is heel begrijpelijk dat hij liever daar was dan ergens anders. De foto hierboven is van het grote mansion. Je hebt vandaaruit een bijzonder fraai uitzicht over de Potomac. Zeer aan te bevelen voor toekomstige bezoekers. We vonden het ook een mooie start van onze verkenning van Washington DC, het huis van de eerste president.

Morgen gaan Hilko en ik Washington verkennen. Via een wandeling vanaf de mall maar eens even kijken waar alles ligt. In de dagen en weken daarna gaan we de details van binnen en buiten bekijken. 

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in