Een foto in het centrum van Montreal

Omdat het zo ongeveer de laatste dag was dat we Montreal goed konden bekijken (zie verderop), zijn we vandaag het centrum van de stad ingegaan. Eerst reden we naar de Best Buy, want Hilko wilde zijn nieuwe laptop inruilen voor een andere. Z’n eerste was belachelijk langzaam. Bij de Best Buy hebben we rustig wat rondgekeken en heeft Hilko ook nog wat andere kleine dingen gekocht.  

Vanwege een sanitaire situatie kwamen we daarna bij de la Baie terecht, beter bekend als Hudson’s Bay. Het was er erg rustig. Wat dat betreft weinig anders dan we in het verleden in Zwolle zagen. Maar blijkbaar is dat geen groot probleem. Emilie heeft nog even bij Hudson’s Bay gewerkt op de kledingafdeling en vertelde dat het daar best wel druk was. Wij gingen er echter snel weer weg.

Via een Tim Hortons (even wat gegeten buiten het restaurant) liepen we daarna naar de rivier. Daarbij kwamen we op een gegeven moment in de ‘old port’. Een mooi oud gedeelte van Montreal met ook nog wat mooie kerstversieringen.

Bij de rivier volgden we een heel stuk de oever. Daar hadden we mooie uitzichten te bewonderen. In de zomer is dat een centraal deel van Montreal waar veel mensen te vinden zijn, die allerlei activiteiten kunnen doen. Nu lag bijna alles, mede door de Coronacrisis, stil. We hadden dus echt alleen maar het uitzicht, maar dat was ook prima.

Het was gelukkig minder koud dan gisteren. Toen we begonnen, was het nog zo’n -7. Maar de temperatuur steeg al snel tot -2. Ik had het dus niet zo koud als gisteravond. Ook omdat ik hele stukken liep, kwam ik dus zonder al te grote problemen weer thuis. Het duurde alleen wel even totdat mijn rechtervoet weer wat opgewarmd was.

Morgen vertrekken we voor een paar dagen naar Quebec. De stad Quebec, want je hebt ook nog de provincie Quebec. En daar zitten we al in. Montreal ligt immers ook in de provincie Quebec. We gaan daar met z’n vieren twee nachten in een hotel zitten en vooral rondkijken in de stad. Of ik de laptop meeneem, weet ik nog niet. Maar het zou dus een paar dagen kunnen duren voordat ik weer een verhaaltje schrijf.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

2 REACTIES

  1. Van mama hoorde ik dat je een reisverslag bijhoudt!! Inmiddels ben ik ‘bij gelezen’. Leuk om het een beetje mee te maken! Nog heel veel plezier

    • Dankjewel Tine. We zijn net in Quebec aangekomen. Prima hotel op een prachtige plek. Ik zal er morgen over schrijven en wat foto’s toevoegen. Groeten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in