De hele grote en bijzonder fraaie mural van Leonard Cohen

Leonard Cohen is al weer eventjes dood, maar in Montreal is hij nog steeds aanwezig. Er zijn twee vrij grote murals van hem te zien in de stad. Die hebben we vanmorgen bekeken, samen met de nodige andere graffitikunst. Mijn telefoon werkte niet zo mee, dus alle foto’s op deze pagina zijn gemaakt door Hilko.

Natuurlijk was het wat laat vanmorgen toen we opstonden. Logisch na de oudjaarsavond gisteren. We hebben een spelletje gedaan. Charades is leuk, vooral als je allerlei verschillende categorieën kunt doen. En uiteraard hebben we om 12 uur elkaar een geweldig 2022 gewenst. En dat geldt natuurlijk ook voor alle lezers van dit artikel!

Na het eten zijn we in de auto gestapt en richting de berg gereden waar Montreal naar vernoemd is. De Mont Real, oftewel de koninklijke berg. Onderweg kwamen we langs de eerste mural van Leonard Cohen. Bijzonder fraai moet ik zeggen. En in die buurt waren ook nog wat andere kunstwerken te zien. Vanaf de berg zelf hadden we niet zoveel te zien, want er hing een behoorlijke mist. Bovenop zijn we nog wel even uitgestapt bij de Oratoir Saint-Joseph om een blik daarop te werpen. We konden er niet binnen. Het was gesloten, wat vrij logisch is op 1 januari. En ook wel vanwege de Covid-situatie in Montreal.

Vrij snel reden we dus weer verder. We bekeken de buurt waar Emilie op de middelbare school had gezeten. Emilie moest met de bus naar die school. In de directe omgeving van die school stonden enkele bijzonder fraaie en grote huizen. En ook kwamen we langs enkele ziekenhuizen, waarvan er een paar zijn in Montreal.

Door downtown en langs de andere nog grotere mural van Leonard Cohen kwamen we in een gebied waar enkele murals te zien zouden zijn en waar Hilko foto’s van wilde maken. En dat klopte ook. We konden de auto daar even verlaten en een wandeling maken langs diverse van die murals. Die zijn gemaakt door Phillip Adams. in samenwerking met de gemeente. Ook zij waren weer heel mooi. En ook weer heel anders dan andere murals die we zagen.

Nog even iets over het weer hier. Dat gaat nogal op en neer. Het gaat van -7 a -10 naar rond nul. Vandaag dus zelfs iets daarboven, zij het met wat droevige lucht. Overmorgen wordt -13 verwacht, en twee dagen later zou het weer +2 moeten zijn. Vandaag was er ook wat motregen, morgen als het -7 zou moeten worden is er weer sneeuw. En maandag zou het mooi zonnig moeten zijn. Langzamerhand begin ik wel aan de kou te wennen. Ik heb ook wel wat extra dingen om me te beschermen tegen de kou.

Vanavond gaan we waarschijnlijk nog wat wandelen in het park dat tegenover het huis van Emilie en Hilko ligt. Het zou, ook met de rolstoel, vandaag goed te doen moeten zijn. Wat we morgen gaan doen, is nog een verrassing.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in