Sneeuw op de laatste dag in Montreal.

Zo, vandaag is alweer de laatste dag in Montreal. Over zo’n drie uur vertrekken we naar het vliegveld. Ook onze Covid-test bleek in orde (negatief dus). We hebben alle papieren om weer terug naar Nederland te vliegen. Daar zouden we over ongeveer 14 uur moeten landen.

Het was erg gezellig om twee weken bij Hilko en Emilie te zijn. Fijn om nu ook echt te hebben gezien hoe ze hier leven en wonen. Over zo’n 3 maanden gaan ze weliswaar verhuizen, maar ook hun nieuwe huis hebben we van buiten kunnen zien. En we hebben van dichtbij meegemaakt hoe het verder met ze gaat: goed! Samen hebben we het nodige gedaan. We hebben Montreal bekeken van allerlei kanten, we hebben de favoriete dierentuin van Hilko gezien, we hebben Quebec en een zus van Emilie bezocht, en zo nog veel meer. Ook hebben we (vooral ik) regelmatig rustig aan gedaan.

Ondanks de beperkingen die ook hier gelden, konden we het nodige doen. Niet alles, want we zouden een ijshockeywedstrijd bezoeken, een lichtshow bekijken en uitgebreid een restaurant bezoeken. Maar dat kon allemaal dus niet doorgaan. Gelukkig hadden we net de dag dat de restaurants dichtgingen, tussen de middag uitgebreid in een restaurant gegeten. In ieder geval reden genoeg om nog een keer te gaan. Maar dat spreekt sowieso vanzelf, zolang Hilko hier blijft. En dat zal nog even duren. In dat verband was het ook wel mooi dat hij tijdens ons verblijf hier zijn Permanent Residency Card kreeg.

Wat wel wat wennen was, was het weer. Het ging steeds aardig op en neer van rond het vriespunt tot ruim onder nul. Het koudste wat we hebben meegemaakt was zo ongeveer -20. Nu is het weer rond het vriespunt (gisteren tegen -20, zo snel verandert dat hier) en sneeuwt het. Daarom dacht ik als laatste foto ook maar weer een uitzicht vanuit het appartement van Hilko en Emilie te plaatsen met het uitzicht nu. Vergelijk dat maar met de eerste dag.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in