Zaterdag is boekenmarkt van de Karl May vereniging. Het is nog niet zeker of ik ga. De markt is immers in Amersfoort. Als ik ga, dan per trein of door iemand gebracht. Het is te ver om in mijn eentje met de auto te rijden. Ik kom er wel, maar ben dan veel te moe om iets fatsoenlijks te kunnen uitrichten. Nog even kijken hoe en wat. Een bezoek zou overigens ook betekenen, dat ik zaterdag niets kan doen voor RTV ZOo, maar dat is nu eenmaal zo.

Op zich is het slechts een boekenmarkt, gecombineerd met enkele andere verenigingen, zoals de Biggles-vereniging en de Manchu-vereniging. Het biedt echter wel de kans om enkele mensen te leren kennen en wat meer inzicht te krijgen in de vereniging. En om wat boeken te bekijken op hun waarde voor mij. Met name een boek met een overzicht van alle Karl May-uitgaven in Nederland wil ik wel hebben.

Als ik ga, moet ik ook even kijken welke boeken nodig aan vervanging toe zijn. Met name sommige delen van de meest bekende Nederlandse uitgave, de prisma-reeks, heb ik zo vaak gelezen, dat ze half (tot heel) uit elkaar vallen. Ik heb op boekenmarkten in de binnenstad al wel eens boekjes uit die serie gezien, maar had niet bijgehouden welke delen echt vervangen moesten worden. Daar biedt deze boekenmarkt wellicht de kans toe.

Er zullen vast ook we de nodige uitgaven zijn van boeken van Karl May die ik niet heb. Geen idee of ik die zou willen kopen. Dat hangt ook van de prijs af. Ook Duitstalige uitgaven zouden interessant zijn. Ik heb zelf een oude uitgave, nog in gotisch schrift. Maar of dat soort boeken er zijn in Nederland, geen idee. Dan zal ik dus moeten gaan kijken.

Ik heb nog een paar dagen om definitief te beslissen wel of niet te gaan. En gedurende die dagen werk ik gewoon door bij RTV ZOo. Uiteraard. Dat loopt goed. Er wordt hard gewerkt aan de toekomst van de zender. Vanavond is er een bijeenkomst van de eindredactie met het bestuur over veranderingen in de statuten en over nieuwe statuten voor een streekomroep. En op korte termijn nog één over de veranderingen die gaan plaatsvinden. Ook komt er dan een bijeenkomst met alle medewerkers van RTV ZOo.

Gepubliceerd 3-11-2014

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in