Ja, dat is de tijd dus. Het is rustig in huis. Hilko is aan het voetballen, Charlotte aan het kijken en Annewyke is bijna helemaal niet meer thuis. Nu is ze met Martijn naar het NK-B in het zuiden van het land. Ik heb net de was gevouwen en opgeruimd en wacht nu op de eerste voetbalwedstrijd van de dag. En tussendoor maar even wat schrijven voor op de site.

Het was weer een normale goede week. Het lukte goed om alles wat op het programma stond te doen. En ook heb ik goed geslapen. Elke nacht wel een paar keer wakker, maar daarna kon ik snel weer in slaap komen. Een hele week goed slapen komt niet vaak voor. Ervan genieten dus.

Bij de radio begint het weer steeds normaler te worden. Er zijn wat redactiemedewerkers bij en elke werkdag is er in ieder geval weer iemand aanwezig om berichten te plaatsen. Dat was enige tijd niet zo, waardoor er steeds weer een waslijst aan e-mails ontstond, die voor een groot deel verdienden om verwerkt te worden. Maar als je geen mensen hebt om dat te doen, houdt het natuurlijk een keer op.

Nu zijn we weer up-to-date en kan volgens mij bijna alles weer verwerkt worden en is er dan op een gegeven moment hopelijk ook weer meer tijd om zelf aan nieuwsgaring te doen. Dat zal wat mij betreft nog steeds niet veel voorstellen, maar bijvoorbeeld de politieberichten schoten er de laatste tijd helemaal bij in. Daar krijgen we geen persberichten over, maar dat moet allemaal van de site van de politie gehaald worden. En dat lukte dus door de drukte gewoonweg niet. Dat gaat hopelijk binnenkort wel weer lukken.

En ook ben ik, binnen mijn RTV ZOo-tijd, wat meer betrokken bij de tv-uitzendingen. Ik stuurde al regelmatig berichten en aankondigingen door naar de tv-redactie waarvan ik dacht dat ze interessant waren voor een tv-opname. En ook plaatste ik op zaterdagmiddag de uitzendingen op de kabelkrant. Sinds de afgelopen week bezoek ik ook een redactievergadering van een uurtje. Die is speciaal voor mij verplaatst naar de donderdagochtend, zodat ik erbij kan zijn. ’s Middags slaap ik en doe ik ook verder rustig aan.

De website van RTV ZOo werkt nog steeds niet helemaal zoals het zou moeten. Af en toe probeer ik daar wel naar te kijken, maar het zijn of lijken geen oppervlakkige problemen, of je moet er toegang tot bepaalde sites voor hebben, en dat heb ik niet. Maar we blijven proberen en ook werken aan een nieuwe website. Een keer moeten die problemen toch weer opgelost zijn.

De komende dagen probeer ik voor GroenLinks een webpagina te maken. Dat wordt een statische pagina, die voor de normale site van GroenLinks Zwolle komt te staan en uiteraard vooral gericht is op de verkiezingen van 19 maart. Zo kan ik toch nog een kleine bijdrage leveren aan GroenLinks, naast het bezoeken van de fractievergaderingen elke donderdagavond. Verder doe ik niets voor GroenLinks en ik moet zeggen, dat het stoppen van enkele zaken daar achteraf gezien verstandig blijkt. Het lukt mij duidelijk niet goed meer om met verschillende zaken bezig te zijn.

Gewoon bezig zijn met enkele zaken zonder druk om dingen te moeten voorbereiden, dat gaat wel. En dat gebeurt dus ook bij GroenLinks en ook bij RTV ZOo. Niemand legt mij druk op om iets voor elkaar te krijgen en ik kan zelf bepalen wat ik wanneer doe. Prima zo. Wekelijks maak ik met Roel, mijn ambulant begeleider, een weekschema en langzamerhand is dat vrij duidelijk. Af en toe komen er wat andere dingen op, zoals de komende week de websitepagina van GroenLinks, maar het meeste staat vast en loopt goed. En zo kom ik de tijd door. Ook de twintig minuten die ik nodig heb gehad om dit stukje te schrijven. Charlotte is net teruggekomen en wist te melden, dat het team van Hilko prima gespeeld heeft maar net verloren (3-4 van het tweede team van SV Zwolle) en dat Hilko een hele goede wedstrijd had gespeeld. En nu is het bijna voetbaltijd voor mij.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in