Het is bijna niet te geloven, maar de lange afwezigheid van Hilko zit er bijna op. Over een half uur vertrekken wij naar Schiphol, waar wij hem ophalen na ongeveer een half jaar afwezigheid. In die tijd heeft hij gestudeerd in Australië, een Amerikaanse vriendin opgedaan, heel veel van Australië en nabije omgeving gezien en een uitgebreide terugreis gedaan via Nieuw-Zeeland, Hawaii, Seattle, New Orleans, Atlanta (waar zijn vriendin vlakbij woont), Nashville, Memphis, St. Louis, Montreal en New York.

Hij heeft dus heel veel gezien van de wereld en goed gebruik gemaakt van de mogelijkheden die er allemaal waren. In Melbourne, waar hij gestudeerd heeft, heeft hij kennis gemaakt met een behoorlijke groep vrienden uit allerlei landen. Een aantal daarvan zal voorlopig hoog op zijn contactlijst staan. Daarbij is dus Morgan, nu zijn vriendin. En ook twee meisjes uit Montreal, die hij de afgelopen dagen nog heeft gezien. Ook was er in ieder geval iemand uit Japan en iemand uit Australië.

Maar nu zit het er dus op voor hem en hebben wij voorlopig weer een extra bewoner in huis. Het zal vooral voor Hilko wennen worden aan de nieuwe oude situatie. Maar we verheugen ons er wel op. Met z’n drieën gaan we hem ophalen, en daarbij komen in ieder geval ook nog Hidde, Erik en Lisette. Iedereen heeft hem wel een beetje gemist. Maar via een site en via WhatsApp en Skype hebben wij en sommige anderen nog aardig wat contact gehad. En Charlotte is natuurlijk een paar weken geleden nog op bezoek geweest in Australië.

Vanaf morgen is het op de tribune bij PEC Zwolle ook weer normaal. Het begin van het seizoen is niet zoals de afgelopen jaren, met maar één punt uit twee wedstrijden. En morgen komt PSV naar Zwolle, ook niet de makkelijkste tegenstander. Maar het is nog veel te vroeg om ons zorgen te gaan maken (als ik dat überhaupt al zou doen). En wie weet zorgt juist een lastige tegenstander voor de impuls om meer punten te pakken. De eerste twee waren op papier vrij eenvoudig, nu komt eerst PSV en daarna een bezoek aan Heerenveen. Maar we zullen het, samen weer met Hilko, zien.

Gepubliceerd 19-8-2016

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in