Gisteren en vandaag ben ik even bezig geweest met het installeren van WordPress op mijn website. Bij RTV ZOo maken we gebruik van WordPress en zeker gezien de probleempjes van de laatste tijd leek het me goed dat CMS eens beter te bekijken.

Het is in ieder geval eenvoudig te installeren. Het kost slechts een paar minuten en het staat klaar voor gebruik op de site. Wat natuurlijk veel meer tijd kost, is het inrichten van de site. Welke template kun je gebruiken, welke plugins zijn geschikt, hoe moeten de instellingen staan. Voordat je dat allemaal klaar hebt, ben je wel weer even bezig.

Het liefste zou ik dezelfde template gebruiken als bij RTV ZOo gebruikt wordt, maar die kost geld. Dat gebeurt dus niet. Ik heb wel een andere template gevonden die er enigszins op lijkt. En inmiddels is me ook wel duidelijk, dat de problemen bij RTV ZOo vrijwel zeker met de template te maken hebben. Met die template, die ik gebruik, werkt alles nog prima, dus reken maar uit.

Uiteraard heb ik ook NextGen geïnstalleerd, de plugin waarmee je foto’s kunt plaatsen. De combinatie van dat programma, de nieuwste versie van WordPress (versie 3.6) en de template levert bij RTV ZOo de problemen op. Bij mijn installatie gaat het allemaal goed.

De komende tijd zal ik nog eens wat verder kijken wat er allemaal met WordPress kan en hoe het zich verhoudt tot Joomla, dat ik al langere tijd op mijn website gebruik. Zoals gezegd, de installatie is in ieder geval eenvoudig. Maar hoe het verder gaat, zal moeten blijken. Bij Joomla gebruik ik K2, een extensie waarmee je eenvoudig berichten kunt plaatsen, en daar foto’s, fotogalerieën, geluiden, filmpjes en dergelijke aan kunt koppelen. Ik ben benieuwd of zoiets ook voor WordPress bestaat.

Binnenkort kan ik er vast meer over vertellen, nu is het eerst zaken uitproberen.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in