Afgelopen week ben ik voor de derde keer actief geweest als gastheer in de Isala. Dat betekent mensen ondersteunen bij het aanmelden op de zuilen en bij het aanmelden bij de poliklinieken en ze zo een goede start in het ziekenhuis geven. Dat is dus in de plaats gekomen van mijn activiteiten voor RTV ZOo. Komende week ga ik mij ook inwerken in de bibliotheekdienst van het Isala. Dan dus met een heel rek met boeken langs de afdelingen om mensen de mogelijkheid te geven boeken uit te zoeken.

En niet alleen dat, die dienst is ook verantwoordelijk voor de kasten met boeken die op diverse plekken staan. Dat zijn boeken, die iedereen mee mag nemen en waar men ook andere boeken kan neerzetten. Door deze voortdurende wisseling van boeken zou er steeds wat interessants moeten c.q. kunnen staan. Daar ga ik dus aanstaande maandag ook kennis mee maken.

Binnenkort zal ik er wel wat meer over vertellen, als ik een beter beeld heb van zowel die patiëntenbibliotheek als van die ‘free libraries’. Ik weet nog niet goed hoe die patiëntenbibliotheek wordt gevuld, laat staan wat voor boeken er precies in zitten. Ik neem wel aan, dat er ook diverse boeken in andere talen bij zullen zitten (bijvoorbeeld in het Turks), maar zeker ben ik daar nog niet van. En voor dat vullen zullen de vrijwilligers ook wel wat doen, maar wat, dat is nog de vraag.

Het bevalt in ieder geval prima, het vrijwilligerswerk in de Isala. Sinds afgelopen donderdag ben ik ook officieel vrijwilliger. Dat wil zeggen dat ik een pasje heb en een groene blouse. En diverse papieren heb ondertekend. De eerste twee keer deed ik het nog in eigen kleding, wel een zwarte broek maar nog geen Isala-blouse. Voordat het allemaal geregeld werd, moest natuurlijk eerst duidelijk zijn of het me wel beviel en of ik het aankon. Op beide vragen kan inmiddels absoluut ja gezegd worden.

Naast de bibliotheekbezigheden en het gastheer zijn op donderdag wil ik nog één ander moment bezig in het ziekenhuis. Dan zit ik weer op drie dagdelen, wat de bedoeling vanaf het begin was. Op welk ander moment ik ook nog actief wordt (en wat mijn uiteindelijke dag voor de bibliotheek wordt), dat zal de komende weken duidelijker worden. Nu kan ik dat nog niet zeggen. Eerst inwerken en ook een vergadering van het bibliotheekteam bijwonen over een kleine twee weken en dan daarover beslissen. En komende week nog even verder praten over dat andere moment.

Gepubliceerd 19-5-2017

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in