Met de gordijnen dicht om de warmte een beetje buiten te houden (voorlopig gelukkig voor het laatst) schrijf ik weer een stukje voor op de website. Daarbij heb ik muziek aanstaan via Spotify. Meestal laat ik dat programma de Discover Weekly lijst afspelen. Over het algemeen is dat aardige muziek, die wel bij mij past. En ook wel verrassend. Zo hoor ik nu de gebroeders Brouwer ‘Il Silenzio’ spelen. Twee trompettisten die, zo blijkt nu weer, een mooi deuntje spelen, om het enigszins populair te zeggen. Het was geen muziek die ik vroeger zou kopen (en nu trouwens waarschijnlijk ook niet), maar ik vind het niet slecht.

Ik wilde schrijven dat de muziek die tegenwoordig gemaakt wordt, mij minder aanspreekt. Maar al meteen dacht ik ook weer: dat klopt toch niet. De doorsnee NPO3-muziek is niet mijn smaak, maar er wordt toch nog regelmatig mooie muziek gemaakt. Alleen koop ik geen cd’s meer en als ik cd’s draai, dan is het dus vaak wat oudere muziek. Over oudere muziek gesproken: nu klinkt ‘Tous Les Garçon et Les Filles’ van Françoise Hardy uit 1962. En zij wordt opgevolgd door ‘Grocer Jack’ van Keith West uit 1967. Twee nummers dus uit mijn jongste jeugd.

Het kan natuurlijk nog veel ouder, maar daarvoor moet ik eigenlijk bij mijn moeder zijn. Zij is via KPN lid van Spotify en heeft dus niet zoals ik regelmatig te maken met reclame. En zij luistert vaak naar muziek uit haar jeugd, dus zeg maar de jaren 40 en 50. Dat staat ook vaak als achtergrond aan als ik er ben. Ik moet wel zeggen, dat er egelmatig nummers langskomen die ik als origineel ken of waarvan een succesvolle cover gemaakt is. Soms verrast het wel eens hoe oud een nummer blijkt te zijn.

Mijn muzieksmaak is breed, van americana via country, singer/songwriter, pop, musical en dergelijke naar rock. En klassiek is ook niet verkeerd, al moet ik toegeven dat ik dat eigenlijk nooit meer draai. Boven hebben we nog een kast met veel cd’s erin, ook klassiek, maar eigenlijk pak ik alleen maar uit de bovenste twee rijen met vooral popmuziek. Wat je nergens in huis vindt, is hip-hop en house en aanverwanten. Er zijn wel mooie nummers in die genres, maar over het geheel vind ik het niks.

De Discover Weekly lijst gaat nog even door. Nu speelt (ja hoor!) de Dutch Swing College Band een sloom jazznummer. En later komen nog onder andere The Kik (met Testament van Boudewijn de Groot), The Highwaymen (met o.a. Willie Nelson, een ondergewaardeerde zanger), Emmylou Harris (americana van de zuiverste stem), Uriah Heep (één van mijn eerste singletjes was ‘Seven Stars’ met een fraai stereoscopisch intro), Angelo Branduardi (heel mooie Italiaanse folk, maar daar heb ik nooit een lp of cd van gekocht) en Hubert von Goisern (momenteel één van mijn favoriete muzikanten – luister maar eens). Ik zal me dus nog even niet vervelen.

Gepubliceerd 30-7-2019

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in