Tja, al een tijdje heb ik niets geplaatst op mijn site. Dat komt niet door een gebrek aan inspiratie. Die bak wordt immers gevuld door wat ik dagelijks allemaal uitspook. In dit geval was er sprake van ‘geen tijd’. Er zijn wat bezoeken geweest van mensen van ver weg en vorige week was de buluitreiking van Hilko. Als je dan een vrij vast moment hebt om een stukje te schrijven, dan schiet het er dus bij in.

Inderdaad, Hilko is klaar met zijn studie. We hebben nu dus twee gediplomeerde kinderen, waarvan de een al een baan heeft en de ander nu voorzichtig gaat zoeken. Het was een goede, maar wel wat lange buluitreiking in Groningen, met uiteraard een etentje na afloop. Fijn dat ook Hilko nu klaar is, al zal het voor hem wat lastiger worden om een goede baan te vinden. Daar komt uiteraard ook nog de ‘complicatie’ van een vriendin in Canada bij. De komende tijd gaan ze proberen eens goed uit te vinden hoe hun relatie in de praktijk vorm kan krijgen. Binnenkort gaat Hilko voor drie weken naar Canada en hij hoopt volgend jaar voor langere tijd te gaan. Afwachten dus.

Eén van de mensen van ver weg die op bezoek waren, was Emilie, de vriendin van Hilko. Daar heb ik in mijn vorige blog al over geschreven. Even later was Toni hier, de nicht van Charlotte uit Seattle. In die paar weken hebben we dus weer flink ons Engels kunnen oefenen. Toni was hier een paar dagen waarna we haar naar haar laatste vakantieadres in Nederland hebben gebracht. Vooral Charlotte had toen wel even behoefte aan rust.

Verder loopt alles eigenlijk normaal door. Elke week ben ik twee dagdelen gastheer in het ziekenhuis en in principe één keer per twee weken daar actief in de bibliotheekdienst. In principe want vandaag en ook aanstaande maandag val ik in voor mensen die om wat voor reden dan ook niet kunnen. Het bevalt uitstekend en ik verwacht binnenkort nog een extra activiteit erbij te gaan doen. Maar daarover later meer.

PEC Zwolle is ook al weer druk bezig met de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Dat loopt tot nu toe prima, al moeten er nog wel de nodige versterkingen bij komen. Maar de oefenwedstrijden verlopen allemaal goed (op eentje na dan, die eindigde in 0-0) en de geluiden over mogelijke versterkingen geven mij extra vertrouwen. Over drie weken begint de competitie weer en ik moet zeggen dat ik nu uitga van een aardig seizoen, waarin de ploeg minder in de problemen zou moeten komen dan in het vorige seizoen.

Binnenkort gaan we nog wel een paar dagen weg. Dan bezoeken we Luxemburg, Trier en Köln. Daarover zal ik naderhand wel wat schrijven. Altijd goed natuurlijk om mijn Duits weer wat af te stoffen.

Gepubliceerd 21-7-2017

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in