Het weekje vakantie zit erop. Na vorige week maandag heb ik eerst een paar dagen bij mijn moeder doorgebracht en daarna thuis nog rustig aan gedaan. Het lijkt me wel goed te hebben gedaan. In die zes dagen heb ik eigenlijk zo ongeveer niets gedaan.

De vakantie had ik niet zomaar nu gepland. Sinds vorige week maandag wordt er bij ons thuis gewerkt aan een nieuwe badkamer. Vooral de eerste dagen leverde dat nogal wat breeklawaai op en die wilde ik vermijden. Daarom ben ik maandag in de loop van de ochtend al naar mijn moeder gegaan, waar ik toen ook nog tussen de middag heb geslapen. ’s Middags ben ik nog wel actief geweest bij de radio en ’s avonds was er nog een bijeenkomst van bestuur en eindredactie. Maar daarna was het echt vakantie.

Dat betekende dus uitslapen, rustig aan doen en ontspannen. Pas donderdagavond ging ik weer naar huis. Mijn moeder was elke ochtend weg, twee keer voor haar ‘werk’ bij de kerk en één keer met een buurvrouw een kop koffie drinken bij een brasserie in het winkelcentrum. Ik heb in die tijd geslapen en gelezen. In de middag, nadat ik mijn middagdutje erop had zitten, zijn we twee keer naar het winkelcentrum gelopen, waar we ook nog twee keer wat gedronken hebben bij ‘Jong & Oud’, toch wel de stamkroeg van mijn moeder. Maar eigenlijk gingen we vooral naar het winkelcentrum om wat boodschappen te doen. De derde middag werd gewoon thuis doorgebracht.

Thuis gekomen bleek er al hard gewerkt te zijn. De badkamer was helemaal gestript en eerste leidingen en dergelijke waren al aangebracht. Vrijdagochtend kwamen de bouwvakkers iets na half acht, maar waren tegen tien uur alweer klaar. Morgen (maandag) komt degene die de tegels plaatst en dan zal er alweer wat meer duidelijk worden, hoe de badkamer er uit gaat zien.

Volgens de planning zijn ze nog een kleine twee weken bezig met de badkamer. Daarna is het toilet beneden aan de beurt. Ook daar komen nieuwe tegels en een hangtoilet. Dan zal er vast weer even gebroken worden, maar dat is dan maar één dag. Als het een beetje meezit, hoef ik dan dus niet zo’n ingrijpende keuze te maken als de afgelopen week.

Ik heb de afgelopen dagen ook niets voor de radio gedaan. Ook heb ik de hele tijd niet op de computer en weinig op de IPad gezeten. Nu is het de eerste keer dat ik weer even bezig ben, om een stukje te schrijven voor de website. Tafeltennis en GroenLinks heb ik ook nog links laten liggen. Lukte allemaal prima eigenlijk.

De enige twee dingen, die verder gewoon doorgingen, waren het bezoek van mijn ambulant begeleider en het eten koken vrijdag. Maar dat was, zeker met de verdere rust, prima te doen. En vandaag, zondag, zorgde PEC Zwolle voor een mooie afsluiter met een 0-5 overwinning op Excelsior.

Vanaf morgen is het weer ‘gewoon’ bezig zijn. Dat betekent ’s middags naar de radio. Dan ook maar eens kijken hoe het staat met alle berichten. Volgens mij hebben de andere medewerkers goed hun best gedaan om bij te blijven. Dat zal dus wel lukken. Ook de avond is deze keer bedoeld voor de radio. Er is dan een bijeenkomst van het bestuur met alle medewerkers over de toekomst van RTV ZOo.

En zo kan ik na deze zes dagen vakantie dus weer uitgerust aan de activiteiten gaan. Eén ding is wel anders deze week: donderdag ga ik eerst met mijn moeder naar de rechtbank. Dan is al om negen uur de zitting met de verdachte van de kettingenroof. Dat gebeurde alweer een paar maanden geleden, maar er is dus iemand opgepakt op verdenking van de roof (en nog wat andere soortgelijke daden). Eens zien hoe dat gaat in de rechtbank. Ik ben er nog nooit geweest voor een zitting, alleen een keer op een open dag. Maar dat is al lang geleden in het oude gebouw.

Oh ja, mocht het nodig zijn, ik kan de komende weken altijd bij mijn moeder terecht. Ze laat het bed gewoon staan. Dus mochten de bouwers bijvoorbeeld dinsdag veel lawaai maken, dan ga ik gewoon eerder daarnaartoe en er tussen de middag slapen. Maar eigenlijk ga ik er van uit, dat dat niet nodig blijkt te zijn.

Gepubliceerd 30-11-2014

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in