De wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Groningen gaat bijna beginnen

Dit weekeinde stond in het teken van een paar uitstapjes. Gisteravond was een concert waaraan Annewyke mee deed en vandaag ben ik voor het eerst in lange tijd weer eens bij een wedstrijd van PEC Zwolle geweest. FC Groningen was de tegenstander.

Het concert gisteravond werd georganiseerd door de zanglerares van Annewyke. Elf van haar leerlingen traden op, waaronder dus Annewyke. Ze werden daarbij op piano begeleid door Neal, die ik toevallig ken. De elf optredende zangers waren in tweetallen opgedeeld en hadden voor hun partner een lied ingestudeerd. Daarvoor hadden ze elkaar dus ook ontmoet, sommigen letterlijk, anderen via de computer. Annewyke had haar partner een paar keer ontmoet en dat leverde een prima klik op. Dat kon je ook wel merken. Hun muziekkeuze was echt op elkaar gericht. Ze zongen allebei erg goed en hadden ook een heel toepasselijk inleidend praatje.

Overigens, elf delen door twee gaat natuurlijk niet. Eén van de zangeressen had zich helaas op de dag zelf nog moeten afmelden vanwege ziekte. Vandaar dus elf in plaats van twaalf. Het niveau van de zangeressen en zangers vond ik over het algemeen best aardig. Natuurlijk waren er ook enkelen bij die nog flink wat les kunnen gebruiken. En de zenuwen moeten ze allemaal ook wat meer onder de knie krijgen. Regelmatig hadden ze ook een redelijk eenvoudig liedje gekozen. Annewyke en haar partner niet. Annewyke vind het erg leuk om vrij hoog te zingen (opera gaat haar goed af) en haar partner richt zich juist meer op de lagere melodieën. Hun liedjes waren eerder omgekeerd. Maar met de emoties die erbij kwamen, paste dat heel goed.

Vandaag dus voor het eerst in lange tijd weer een thuiswedstrijd van PEC Zwolle bijgewoond. De vorige thuiswedstrijd hadden we theoretisch ook kunnen bezoeken, maar daar hadden we vanaf gezien. Toen leek het nog alsof je maar 1 van de 2 wedstrijden kon bezoeken (tegen NEC of tegen Groningen) en wij kozen dus voor de wedstrijd tegen FC Groningen. Afgelopen week werd duidelijk dat vanaf deze keer het hele stadion weer vol mocht zitten. Deze keer nog wel met verplichting van de Corona-checkapp (overigens net als gisteravond), maar verder zonder mondkapje.

Mede door het weer (het regende de hele dag) en het daardoor ontstane zware veld, werd het een lastige wedstrijd voor PEC Zwolle. In de eerste helft scoorde FC Groningen de 0-1 en het duurde tot ver in de blessuretijd voordat PEC gelijk kon maken. Wel verdiend, maar het gaf uiteraard nogal wat nervositeit. Op een gegeven moment denk je ook dat het niet meer gaat lukken. PEC Zwolle zette steeds meer aanvallers in en gelukkig leverde dat dus eens een keer succes op.

Uit vijf wedstrijden in 2022 hebben ze nu elf punten gepakt. PEC Zwolle staat nog steeds laatste (nu op doelsaldo), maar komen wel steeds meer in de buurt van de veiligere plekken. Er moet nog wel het nodige gebeuren, maar ze hebben in ieder geval weer een kans. En daar leek het aan het einde van 2021 nog helemaal niet op. Zaterdag moeten ze tegen Heracles. Hopelijk weten ze ook daar weer punten te pakken.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in