Vanmorgen gaat het stofzuigen weer eens aan mijn neus voorbij. Niet dat het niet hoeft, maar Maryam is er weer. En zij maakt beneden schoon. Scheelt mij dus één activiteit. Omdat ik vanmorgen Marcel naar school heb gebracht (een neef, die een scooterongeluk heeft gehad), ben ik ook al vrij vroeg met allerlei dingen klaar. Nu, om tien over tien, hoeft alleen nog maar dit verhaaltje geschreven worden. Kijken of dat lukt voordat Maryam hier komt schoonmaken.

We hebben vorige week de reis naar Amerika geboekt. Op maandag 20 juli vertrekken Charlotte en ik naar Seattle. Daar logeren we bij nicht Tony. Tegen het eind van de reis gaan we nog een paar dagen naar Vancouver, vanwaar we op 7 augustus weer vertrekken. Op 8 augustus zijn we weer in Nederland.

Hilko gaat met neef Hidde en vriend Martijn al een week eerder naar Amerika, dan echter naar Denver. Zij maken een trektocht van Denver via wat parken (waaronder Yellowstone) naar Seattle en sluiten de laatste week dus bij ons aan. We vliegen gezamenlijk terug van Vancouver naar Londen. Vandaar af gaat het dan in twee verschillende vliegtuigen terug naar Nederland. Charlotte en ik mogen op Schiphol een kleine twee uur wachten totdat de jongens er zijn.

Ik ga dus niet mee op de trektocht. Dat is te veel gedoe voor mij. Op zich zou ik wel de parken willen bekijken, maar daar moet dan veel meer tijd voor genomen worden. Ik moet dan regelmatig rusten en dat kunnen we de jongens natuurlijk niet aandoen. Gelukkig, ik zeg het maar weer eens, is dat deel van de hersenen, dat zich daar druk om maakt, uitgeschakeld. Het doet me dus niet zo veel.

Wij gaan rustig de tijd doorbrengen in Seattle. Ik kan daar wel de nodige wedstrijden van de Seattle Mariners bijwonen en wellicht ook een wedstrijd van de Seattle Sounders, het voetbalteam van de stad. Hilko kan net twee wedstrijden van de Mariners zien. Het schema voor het komende seizoen staat al op internet, dus dat weten we al. Het schema van de Sounders is nog niet bekend, maar op basis van het huidige seizoen zouden er wedstrijden in Seattle gespeeld moeten worden in de tijd dat wij er zijn.

We zullen ook het een en ander in en rond Seattle gaan bekijken. Daar is voldoende te beleven om de kleine drie weken door te brengen. Dat kan allemaal vrij op ons gemak, dus moet lukken. En de paar dagen in Vancouver zullen wat drukker zijn, maar dat moet een enkele keer kunnen. Daarna kan ik flink uitrusten.

Hilko heeft twee boeken van Han en Tine gekregen. Eén gaat over Noordwest Amerika, dus het gebied van Seattle, Vancouver en omgeving. Het andere gaat onder andere over Yellowstone. Samen met de boeken die we zelf hebben kunnen we de komende tijd dus aardig bezig met de voorbeschouwing en het precies bepalen wat we allemaal willen bekijken en doen. Hilko weet dat voor het grootste gedeelte al, zij hebben een route langs parken bepaald en al de nodige motels en dergelijke besproken. Wij zijn natuurlijk al een paar keer in Seattle geweest, dus deels kunnen we het ook wel aangeven. Maar we hebben de omgeving van Seattle nog wat links laten liggen de afgelopen keren. Daar is dus wel wat in te halen. Het is in ieder geval goed, de komende tijd de reis verder voor te bereiden.

Maryam is nog niet hier bij de computer geweest, dus het stuk is in een keer geschreven. Nu weer even rust en Maryam de tijd geven hier schoon te maken. Vanmiddag is het weer tijd voor de radio.

Gepubliceerd 27-10-2014

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in