Gistermiddag heb ik een interview gehad met Marijke, redactrice van de Tref. Tref is een gratis blad waarin ‘mensen om de hoek’ geportretteerd worden. Ik ben ook zo’n ‘mens om de hoek’. We hebben mijn levensloop doorgenomen en uiteraard wat extra aandacht gehad voor mijn herseninfarct en de gevolgen daarvan. Volgende week krijg ik een eerste draft van de uiteindelijke tekst. Ik ben benieuwd wat Marijke van dat hele lange verhaal maakt.

Afgelopen dinsdagochtend ben ik flink bezig geweest in de tuin. Tussen ons en de buren staat nu een nieuw hek. Op zich een idee van de buurman, maar ook wij zagen daar wel wat in. Wilko (die buurman) heeft deze hele week vrij en is dan ook al de hele week druk aan het klussen in de tuin. Al eerder heb ik geloof ik aangegeven, dat hun tuin helemaal op de schop zou gaan. Dinsdag was dus het hek aan de beurt. Zeker het eerste gedeelte was wel zo makkelijk met z’n tweeën en ik was daarvoor ingeschakeld. Hout vasthouden, helpen bij het meten, schroeven indraaien, allemaal zaken die bij mijn takenpakket hoorden.

Ik merkte na enige tijd wel, dat het flink vermoeiend was. Maar we hebben de onderste laag, drie planken aan elke kant, er wel op gekregen voordat ik mij terugtrok. Wilko heeft de rest van de dinsdag zo hard gewerkt, dat aan het eind van de dag de hele schutting klaar was. Ik was, na een noodzakelijke slaappauze, inmiddels naar mijn moeder vertrokken, waar ik kon genieten van ouderwetse bruine bonen soep en rijstebrij.

Zo waren er wat afwijkingen van mijn normale programma, die ik vorige week nog niet wist. Extra vermoeiend, dat wel, maar bevredigend. Verder was er eigenlijk niets bijzonders qua programma. Zondag was ik weer eens jarig (gebeurt blijkbaar een keer per jaar) en heb een klein groepje mensen ontvangen. Het mooiste cadeau was van Hilko, een fotolijst met enkele foto’s van onze reis naar Amerika. Ook heb ik nog een boek over Amerika gekregen (geschreven door Charles Groenhuijsen), een geschiedenis-scheurkalender en een bijdrage voor mijn fiets.

De sport op mijn verjaardag was minder feestelijk, althans voor de teams waar ik voor ben. PEC Zwolle verloor, ondanks goed spel, met 1-5 van Vitesse. Vitesse wist uitermate goed gebruik te maken van enkele foutjes aan Zwolse kant. Vanavond kan PEC dat weer goed maken, als ze tegen FC Utrecht spelen. We zullen het weer bekijken. En de Seattle Seahawks wisten hun thuisduel ook al niet te winnen, ondanks een aardige voorsprong. In de verlenging gingen ze onderuit. Intussen hebben zij het alweer een beetje goed gemaakt, door afgelopen nacht de uitwedstrijd van San Francisco te winnen.

Om het verhaal compleet te maken: de Washington Capitals zijn prima begonnen aan de NHL-competitie. Ze hebben pas 1 wedstrijd verloren en 5 gewonnen. Ze staan weliswaar tweede in de divisie, maar dat komt omdat de New York Rangers twee wedstrijden meer hebben gespeeld. Die hebben er 6 gewonnen, waarvan 1 in overtime, dus maar 1 puntje meer. De NHL is echter slecht live te volgen. De meeste wedstrijden zijn ’s nachts, en dan is het toch tijd om te slapen. Ik zie momenteel alleen de uitslagen.

Gepubliceerd 23-10-2015

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in