Afgelopen maandag ben ik eens in de buurt gaan wandelen. De hele tijd maar fietsen is ook niet alles, al kom je op de fiets wel wat verder natuurlijk. Maar ook in de buurt is veel te zien. Het was goed weer om te wandelen en meer mensen hadden dat door. Alhoewel, de meesten die ik tegenkwam hadden een hond bij zich. Of ze dus helemaal vrijwillige wandelden is nog de vraag.

Het is nu echt duidelijk herfst. Maar ook daar kan ik een alhoewel plaatsen. De bomen raken duidelijk hun bladeren kwijt en af en toe is het een beetje mistig ’s ochtends, maar verder is het weer prima. Natuurlijk moet je wel een trui aan, maar het regent amper en de zon laat zich ook nog geregeld zien. Dus er is nog amper sprake van herfstachtig weer. Wat dat betreft gaat het goed.

Gisteravond was er weer een voetbalwedstrijd. Grotendeels was er geen enkele spanning. PEC Zwolle was duidelijk beter dan tegenstander VVV Venlo (ze speelden voor de beker), alleen was het vizier niet altijd even goed afgesteld. Toch kwamen ze zonder problemen op 0-2 en gaven ze weinig weg. Die enkele kans die VVV toch kreeg, leverde absoluut geen doelpunt op. Tot zo’n 10 minuten voor tijd, toen in de verdediging een fout werd gemaakt waar VVV van kon profiteren. En daarmee maak je het jezelf dan toch nog even lastig, al kwam VVV ook daarna niet echt gevaarlijk bij het Zwolse doel.

We kunnen in eider geval wel weer positief zijn. Sinds de ‘herstart’ van de competitie een paar weken geleden staat PEC Zwolle op 7 punten uit 3 wedstrijden en winst in de beker. Ook de komende twee wedstrijden zijn wedstrijden waarin punten gepakt kunnen (of misschien wel moeten) worden. Belangrijkste is uiteraard de wedstrijd van aanstaande zondag, thuis tegen Go Ahead Eagles. Die IJsselderby is voor veel supporters de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Maar het is vooral mooi als PEC Zwolle wint.

Een week later spelen ze alweer thuis, dan tegen de nummer laatst Roda JC. Trainer/coach Ron Jans gaf aan: als we uit de komende twee wedstrijden vier punten pakken, zijn we tevreden. Ik hoop natuurlijk dat het er zes worden, maar vier zou ook prima zijn. In ieder geval worden er nu goed stappen gezet op de ranglijst. Als ze beide komende wedstrijden winnen, zitten ze in ieder geval weer stevig in de middenmoot. Maar de instelling moet, ook tegen Roda JC, wel goed zijn.

En daarna wacht dan Feijenoord, weer even een ander kaliber dan de ploegen van de afgelopen en komende weken. Maar met een positieve balans moet het vertrouwen dan ook een stuk groter zijn, dus wie weet. En Feijenoord kan toch niet het hele seizoen doorgaan met winnen. Maar: we zullen het zien.

Gepubliceerd 28-10-2016

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in