Ik zit te wachten. Wachten op de installatiemonteur van Ziggo. Die komt vanochtend tussen 8 en 12. Inmiddels is het al bijna tien uur en hij (het zal wel een man zijn, verwacht ik eerlijk gezegd) is er nog niet. Vanmorgen ben ik voor mijn doen vroeg opgestaan, zo rond kwart voor acht. Je weet immers nooit. Inmiddels heb ik de krant gelezen, de voortuin gedaan en zit nu achter de computer een stukje voor deze week te schrijven.

Dat de monteur komt, is wel nodig. We hebben een nieuwe decoder gekregen, een Horizon Media Box. Dinsdag kwam die binnen (tussen half acht en half tien, dus ben ik een uurtje eerder bij mijn moeder weggegaan; je weet immers nooit. Uiteindelijk kwam die tegen negen uur, dus het vroege vertrek bleek achteraf niet nodig.) Ik heb toen geprobeerd zelf die decoder aan te sluiten. Na een uur wachten bij het installeren was wel duidelijk, dat het zo niet lukte.

Dus de Ziggo helpdesk gebeld. Ik hoefde niet zo lang te wachten en werd prima en rustig geholpen. Je leest daar nog wel eens andere verhalen over, maar ik vermoed dat dat regelmatig meer komt door de beller dan door de helper. We kwamen uiteindelijk tot de conclusie dat er een monteur langs moest komen. Waarschijnlijk is de ontvangstbox (??) hier in huis niet retourgeschikt. Dat kan die monteur dus in orde maken. En hij zal ook meteen de rest controleren en waar nodig aanpassen. Mooi, lijkt mij. Woensdagochtend dus weer gebeld voor een afspraak (ik belde dinsdagavond zo laat, dat die afdeling al naar huis was). En dat kon dus voor vandaag al.

En nu is het dus wachten op die monteur. Ik heb inmiddels al wel door hoe we bij het verlengsnoer moeten komen achter de wandkast. Dat is vooral nodig om de oude decoder er weg te kunnen halen. Ik hoop wel dat de monteur daar ook bij kan helpen. Zowel Hilko als ik zijn niet sterk genoeg om de wand er zo tussenuit te halen. Maar ik hoop en verwacht de monteur wel.

Waarom krijgen we eigenlijk een nieuwe decoder? Wel, dat is op ons (of beter nog mijn) verzoek. Met die Horizon-decoder, nu beschikbaar vanwege de fusie tussen Ziggo en UPC, kun je weer veel meer dan met de oude decoders die we hadden. Er kunnen vier opnames tegelijk worden ingepland. Handig, want het kwam nog wel eens voor dat er twee opnames tegelijk gepland waren, waardoor veel zenders niet meer te bekijken waren.

Ook is het mogelijk om uitzendingen, ook als ze al gestart zijn, alsnog vanaf het begin te bekijken. Zeker met mijn zap-gewoonte komt het nog wel eens voor dat ik bij een uitzending kom, die ik eigenlijk wel vanaf het begin had willen zien. Dat kan dan dus.

En verder zijn van veel zenders programma’s tot één of twee weken (dat moet ik nog uitzoeken) terug te zien, zonder dat ze door ons opgenomen hoeven te worden. Misschien is wat dat betreft opnemen dus zelfs minder snel nodig.

Tenslotte (tenminste voorlopig) is het blijkbaar ook mogelijk om de decoder op afstand programma’s te laten opnemen. Via de Horizon app zou dat moeten kunnen. We zullen die optie niet vaak gebruiken (denk ik nu) maar het kan natuurlijk handig zijn. Overigens kunnen opnames dan blijkbaar ook via IPad of computer teruggekeken worden.

Uiteraard houden we daarnaast alle zaken die we nu ook al hebben: gratis toegang tot zo’n 1000 films en een uitgebreid tv-aanbod. We maken nog weinig gebruik van die films, misschien komt dat er dan ook wat meer van. En het mooie is: ondanks de nieuwe decoder met veel meer mogelijkheden, ondanks het nieuwe abonnement dat we hebben genomen, ondanks dat zijn we maximaal evenveel kwijt als we tot nu toe betaalden. En we hebben er ook nog zes maanden Sport1 bij gekregen. Gratis.

Nu nog even wachten tot de monteur geweest is (hij heeft nog een kleine twee uur) en we kunnen echt van al deze mogelijkheden gebruik gaan maken.

Gepubliceerd 11-9-2015

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in