Regelmatig heb ik door de week een moment dat ik denk: “daar zou ik wel wat over kunnen schrijven.” Net zo regelmatig is dan op het moment dat ik daadwerkelijk wat ‘moet’ schrijven, de inspiratie weer weg. Zo had ik deze week schrijfgedachten over de ontwikkelingen bij RTV ZOo en meer nog over het nieuwe programma van GroenLinks. En vandaag was Henk nog even op bezoek omdat hij een aanpassing wilde in zijn fotoreportage over zijn belevenissen als marinier in Indonesië een lange tijd geleden. Met Hilko en hem sprak ik nog over oorlogen (Hilko begon erover) en dacht ik ook weer even, dat dat een onderwerp zou kunnen zijn voor een stukje.

Het blijft dan toch lastig om op het moment dat het op het schema staat, ook daadwerkelijk één van die onderwerpen te pakken. Normaal staat het vrijdagmiddag op mijn weekschema. Vaak kom ik er in de ochtend aan toe om wat te schrijven. Dat geeft dan ’s middags wat meer rust. Prettig, ook omdat Anne altijd op vrijdagmiddag komt. Eigenlijk moet ik wat vaker iets schrijven, misschien komen dan die andere onderwerpen ook wat meer aan bod.

Nu is het woensdagavond, eigenlijk ook geen moment om iets te schrijven. En toch doe ik het nu. Onder andere is er niks op televisie (althans niks dat ik leuk vind), en dus dacht ik maar eens achter de computer te kruipen. Eerst wilde ik nog wat doen voor RTV ZOo, maar gelukkig bleek er al het nodige gedaan te zijn door anderen. Dus dat hoeft niet echt.

Dan maar eens kijken op mijn website. Eerder vandaag is de nieuwste versie van WordPress geïnstalleerd en er bleken nog wat updates gedraaid te moeten worden. Maar dat is allemaal erg snel in orde. Er moet nog wel meer gebeuren met de website. Een paar dagen geleden heb ik weer wat foto’s geplaatst, nog uit het verleden, zelfs van voor het herseninfarct. Het ging om foto’s van de reis naar China (onderdeel van de MBA-opleiding Sportmanagement die ik gedaan heb) en om foto’s van Zwolle en omgeving. Die laatste foto’s heb ik wat minder lang geleden gemaakt trouwens.

Binnenkort hoop ik een nieuwe camera te hebben en dan zal ik vaker, misschien zelfs wel elke week, foto’s op de website plaatsen. Op zich wel een aardig voornemen om meer foto’s zichtbaar op de site te hebben. En ze zullen dan ook helpen om onderwerpen te bepalen. Ik ben benieuwd. Nog even geduld en we zullen het zien. Oh ja, ook over de zoektocht naar een camera kan ik natuurlijk heel wat schrijven. Zal vast wel gebeuren als die er is.

Ik heb Jeroen gevraagd naar mogelijkheden om een soort van encyclopedie op de site te krijgen, onder andere voor gegevens over de USA en over Karl May. Daarvoor heb je wel Mediawiki, en die heb ik ook geïnstalleerd, maar dat staat helemaal los van de normale website en er is ook geen duidelijke plugin beschikbaar waarmee ik de Mediawiki goed kan integreren in de website. Een encyclopedie binnen de website is toch handiger. Ik kan geen plugin vinden, maar misschien kan Jeroen mij daarbij wel helpen. En anders moet ik maar eens kijken of ik zelf zo’n soort plugin kan maken. Ik heb alleen nog weinig tot geen inzicht in hoe je plugins voor WordPress maakt, dus voordat het zover is, duurt het wel even.

Misschien moet ik maar eens een lijstje gaan bijhouden met onderwerpen waar ik iets over zou kunnen schrijven. Al ben ik dan wel bang dat het meteen een lange lijst wordt en ik weer slecht kan kiezen waar het dan daadwerkelijk over zal gaan. Maar wellicht helpt het, dus het is het proberen waard. Waar zal ik dat eens gaan doen? Kan op de telefoon, de IPad, op de computer, op een blaadje. Ook al weer keuzes, en daar ben ik zeker na het herseninfarct erg goed in geworden… Dit was dus een sarcastische opmerking, want ik kan juist heel slecht kiezen tegenwoordig. En dan is ook nog de vraag hoe lang ik het volhoud, want ook dat is lastig. We zullen zien.

Maar laat ik niet zo eindigen. Volgens mij zijn de stukjes die met ‘we zullen zien’ of een variant daarop eindigen niet meer op één hand te tellen. Zou dat ook te maken hebben met de gevolgen van het herseninfarct? Laat ik me daar maar niet druk over maken. Zo eindigt dit stukje in ieder geval weer eens anders.

Gepubliceerd 7-9-2016

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in