aerial view of city buildings
Seattle met op de achtergrond nog net het veld van de Mariners te zien (Photo by Josh Fields on Pexels.com)

Het is weer tijd voor een update van de Mariners. Maar met veel plezier schrijf ik deze update niet. Het is dat het moet zo eens per 2 weken. Het gaat echter niet goed met de Mariners. De pitching gaat wel redelijk, maar aan slag gaat het helemaal niet. En dan is duidelijk dat ze meer verliezen dan winnen.

De afgelopen dagen moesten de Mariners 5 keer tegen de Los Angeles Angels. Dat leek een kans om wat verder uit het dal te kruipen. De Angels hadden immers ongeveer evenveel wedstrijden gewonnen en verloren als de Mariners. Het begin van die reeks was nog redelijk. Na de eerste wedstrijd met 1-4 verloren te hebben (met sterpitcher Shohei Ohtani op de heuvel bij de Angels) werd de tweede wedstrijd duidelijk met 8-1 gewonnen.

Maar daarna ging het goed mis: drie verliespartijen met slechts twee eigen punten, tegen 11 van de Angels. Grootste tegenstander was Mike Trout, die maar liefst vijf homeruns wist te slaan in de vijf wedstrijden. Eigenlijk kun je zeggen dat hij in z’n eentje de wedstrijden voor de Angels wist te winnen.

En ook de vorige twee series waren het de slagmensen van de Mariners die het grotendeels lieten afweten. Zowel tegen de Red Sox als tegen de Twins wisten zij 1 wedstrijd de bal aardig te raken, maar in de andere vier was het niet best. De laatste 11 wedstrijden leverden dus slechts 3 overwinningen en 8 nederlagen op.

Toch moeten we niet wanhopen. De Mariners wisten wel steeds aardig wat spelers op de honken te krijgen, maar het afmaken lukte maar niet. Als dat beter gaat zouden de resultaten ook weer moeten komen. En ze hebben daar de kansen voor. De komende serie gaat tegen de Oakland A’s, die het nog slechter doen dan de Mariners. En na drie revanchewedstrijden in Anaheim tegen de Angels volgen dan de Baltimore Orioles. Ook de Orioles staan duidelijk laatste in hun divisie. Dan zijn er weer vier wedstrijden tegen Oakland voordat er weer een goed presterende ploeg wacht. Je zou dus zeggen dat er kansen liggen om wat aan het zelfvertrouwen van de slagmensen te doen.

We wachten maar af.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief, met name bij de lokale omroep in Zwolle. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in