De vrije week zonder radio, tafeltennis en politiek zit er weer op. Vanaf vandaag gaat alles weer zijn gewone gangetje. Dat wil zeggen dat ik vanmorgen weer heb gezogen, gestreken en de planten water heb gegeven. En nu ben ik weer een stukje aan het schrijven voor de website. Maar dat is eigenlijk niet zo bijzonder wat dat heb ik allemaal vorige week ook gedaan, zij het op momenten dat het mij uitkwam. Eigenlijk begint het vanmiddag dus pas weer echt met een bezoek aan de radiostudio.

Het was wel even goed om een week vrij te hebben. Ik heb ook een paar dagen weinig gedaan. Vooral gelezen en verder ontspannen. In het begin van de week was dat nog lastig. Zondag, maandag en dinsdag waren nog aardig gevuld met allerlei activiteiten. Maar toch kon ik al aardig los komen van de normale zaken. De mail gaf me geen enkele druk om toch wat te doen. Alleen een paar mailtjes van de studenten van Windesheim, die sinds kort voor RTV ZOo werken, heb ik beantwoord. Dat moest om ze verder te kunnen laten werken.

Vanaf woensdag waren er een paar echt ontspannen dagen. Er was niets wat per se gedaan moest worden en dus deed ik ook weinig. Nogmaals, veel gelezen. Het geschiedenisboek over Zwolle heb ik nu uit en kan deze week dus met een ander boek beginnen. Ook heb ik wat muziek geluisterd.

Vrijdag was weer aardig gevuld, met een bezoek van Roel, mijn ambulant begeleider, een bezoek aan de huisarts en een bezoek van iemand over zonnepanelen. En ’s middags de achtertuin helemaal bewerkt met een hogedrukspuit. Voor de geïnteresseerden: de huisarts heeft me goedgekeurd om te gaan hardlopen. Bloeddruk was goed en ook het hart gaf geen rare geluiden af. Deze week ga ik een schema op internet zoeken en vanaf volgende week moet het dan z’n beslag krijgen. En dan maar volhouden.

En wat de zonnepanelen betreft: inderdaad overwegen wij sterk om zonnepanelen aan te schaffen. Dat doe je echter niet over één nacht ijs. Het betekent dus een paar offertes vragen en goed laten informeren en dan pas een keuze maken. Het wordt langzamerhand wel duidelijker. En naast de zonnepanelen zijn we ook bezig om op andere manieren het energiegebruik omlaag te krijgen.  Vrijdag aanstaande worden onder andere een nieuwe afwasmachine en een nieuwe droger geïnstalleerd.

Zaterdag en zondag waren nog rustig. Zaterdag heb ik een stuk gefietst, ben bij de clubkampioenschappen tafeltennis van Tafeltennis Zwolle langs geweest (Annewyke werd tweede en Hilko zevende) en ben nog even de stad ingegaan. Verder was het zaterdagavond en zondag voetbal kijken en rusten.

Deze week gaat alles dus weer volgens het normale programma. Radiowerk staat er weer op, woensdagochtend tafeltennis en donderdagavond de fractievergadering van GroenLinks. Ik ben benieuwd hoe het met de energie gaat. Dat zal de komende weken wel duidelijk worden. Daarover zal dan wel weer een nieuw verhaal komen.

Gepubliceerd 19-5-2014

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in