Na een paar jaar daar bezig te zijn geweest, ga ik RTV Focus verlaten. Aanstaande vrijdag is mijn laatste dag. Ik heb er over het algemeen met plezier gewerkt. Maar inmiddels is duidelijk dat de ‘directie’ en ik anders denken over de koers van de omroep en kan ik niet anders dan daaruit conclusies trekken.

In de eerste tijd heb ik o.a. een radioprogramma gepresenteerd, Studio Stadkamer op de vrijdag. Vanwege het tweede herseninfarct lukte dat niet meer. Niet omdat ik geen programma meer kan presenteren, maar omdat het op het verkeerde tijdstip gepland stond. Na dat herseninfarct moest ik mijn dagplanning aanpassen om voldoende rustruimte te krijgen. Dus tussen de middag rusten. En net op dat tijdstip stond Studio Stadkamer gepland.

Inmiddels zijn alle afleveringen van Studio Stadkamer (het werd dagelijks uitgezonden) van de radio verdwenen. Jammer, want het was een goed, informatief en lokaal programma. Ook een aantal andere programma’s is verdwenen. Op zich ook wel logisch bij een lokale omroep, waar vrijwilligers werken. Niet allemaal hebben ze constant de gelegenheid om met een programma bezig te zijn. Juist dan is aandacht voor ‘Behoud’ extra belangrijk.

Ik vind het wel jammer dat ik stop. In de loop der jaren heb ik veel voor lokale omroepen gewerkt. Eerst voor Radio Zwolle, later voor RTV Zoo, en de afgelopen jaren dus voor RTV Focus. In die tijd heb ik van alles gedaan. Ik ben begonnen bij Radio Zwolle als manusje van alles op de achtergrond, heb daar sportverslagen gedaan (ook van wedstrijden van PEC Zwolle) en een eigen programma (Zwols Diep, samen met twee andere personen).

Na mijn eerste herseninfarct ben ik bij RTV Zoo actief geworden als eerst redacteur en later eindredacteur van de website. Ook ben ik me daar meer bezig gaan houden met tv-zaken. Net op tijd stopte ik daar, voordat het tot een interne ontploffing kwam. Ik stopte vooral omdat ik er te veel mee bezig was. Ik kon het niet van mij af zetten. En dat was gezien mijn situatie niet houdbaar.

Bij RTV Focus heb ik van alles gedaan. Ik heb dus een radioprogramma gepresenteerd, heb berichten gemaakt en geplaatst op de website, heb stagiaires enigszins begeleid, ben bezig geweest met filmpjes op tv te zetten, en ga zo maar door. Maar nu houdt dat dus op.

Misschien dat in de toekomst wel weer een activiteit bij een omroep te vinden is, maar voorlopig moet ik even afstand nemen. De komende maand gebruik ik om ander vrijwilligerswerk te vinden. Want stilzitten, dat zit er nog niet in!

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

2 REACTIES

  1. ach paul, wat ontzettend jammer dat op deze manier een eind moet komen aan het werk wat je met zoveel liefde en inzet deed altijd.
    Heb je altijd ervaren als een erg prettige collega.
    Ik hoop voor jou dat je snel weer iets zal vinden waar je wel een goed gevoel aan overhoud.

    • Ja Joke, het is helaas niet anders. Maar ik zal vast weer wat anders vinden wat hopelijk goed bij mij past. Dat zet ik dan uiteraard ook op mijn website. Groeten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in