Winker en Suarez
Eugenio Suarez was de man van de wedstrijd van 4 binnengeslagen punten

Langzamerhand zit er wat verbetering in bij de Mariners. Het gaat nog niet soepel, vooral bij de slagploeg, maar de laatste drie series hebben ze in ieder geval alle drie gewonnen. Ze hebben 6 wedstrijden gewonnen en 3 verloren. En ik heb weer eens een overwinning gezien. Ook wel weer fijn.

Zowel zaterdag- als zondagavond kon ik een wedstrijd bekijken. Die van zaterdag leek aardig te verlopen voor de Mariners. Ze kregen regelmatig via 4 wijd een speler op de honken. Maar tegenstander Texas Rangers lukte het om die honklopers steeds weg te werken. Starter Marco Gonzales deed het best wel goed, op 1 inning na. En dat bleek dus uiteindelijk de doorslag te geven. In die vierde inning kwam Texas door een homerun met twee mensen op de honken op 3-0 voor. Dat in de navolgende inning ook de Mariners een homerun sloegen met 1 man op de honken was uiteindelijk dus te weinig. Ze verloren met 3-2.

Gisteravond leek het helemaal fout te gaan. De Mariners wisten een 2-0 achterstand ongedaan te maken. Maar toen Texas eerst de 3-2 scoorde en in de achtste inning via hun vierde homerun zelfs op 5-2 kwam, leek het einde verhaal. Maar dat was buiten de Mariners gerekend. In hun beurt in de negende inning wisten ze via een homerun en een ‘two-run double’ gelijk te maken. Omdat Texas in de gelijkmakende slagbeurt niet scoorden, kwam het dus tot een verlenging. In die verlenging kregen de Mariners een punt cadeau van Texas via een wilde worp met een man op het derde honk. Texas kon daar helemaal niets tegenover stellen (prima pitchen van Paul Sewald) en dus was de eindstand na ruim drie en een half uur spelen 6-5 in het voordeel van de Mariners.

Het gaat dus langzaam wat beter. Vooral de pitching doet het goed. Nu moet de slagploeg nog wat los komen. De komende dagen hebben ze daar weer de kans toe in een serie van drie wedstrijden tegen de koploper in de divisie, de Houston Astros. Alle drie die wedstrijden zijn in de nacht, dus kan ik niet zien. ‘Mijn’ eerstvolgende wedstrijd is pas aanstaande zondag tegen de Boston Red Sox.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief, met name bij de lokale omroep in Zwolle. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in