Het is weer lekker warm buiten. De temperatuur stijgt tot ruim boven de dertig graden. En dat betekent dus rustig aan doen en vooral veel binnen blijven. Dan gaat het goed. Maar het belangrijkste is, zo lijkt het, om je er niet al te druk om te maken. Doe je dat wel, dan kom je om van de hitte en het zweten. Of het nu komt door het infarct of door iets anders: ik kan me er niet echt druk om maken en dus gaat het ook daarom goed.

Vooral ’s avonds is het even wat anders dan anders. De hele avond staan de deuren allemaal wagenwijd open en staat alleen de televisie aan. De lampen zijn allemaal uit. Niet altijd is er wat fatsoenlijks op televisie te zien (zoals ik al eerder een keer heb geschreven: hoe meer zenders, hoe lastiger het wordt om iets interessants te vinden, zeker midden in de zomer). Maar dan zit ik wat op de IPad te doen, kijken naar nieuwe tweets, nieuwe bijdragen in Facebook en ga zo maar door. Zo kom ik de tijd wel door.

Op dit moment is Charlotte bezig om de kast in de woonkamer helemaal leeg te maken. Die gaat weg en daarvoor in de plaats komt een nieuw wandmeubel. Daarin komt ook de televisie te hangen. Charlotte probeert zo kritisch mogelijk overal doorheen te gaan. Veel gaat weg. Voor speelgoed vinden we vast andere bezitters, veel andere dingen kunnen naar de kringloop. Dat zijn bijvoorbeeld kopjes, glazen en boeken, maar ook wat oude technische spullen. En dan is er ook nog een (kleiner) gedeelte, dat helemaal weg kan.

Als de huidige kast weg is, zal er eerst behangen moeten worden. Maar een keer zal dat moeten gebeuren. Je kunt wel blijven uitstellen, er is uiteindelijk toch niet aan te ontkomen. En dan kunnen meteen wat gaten (van ooit opgehangen boxen) gedicht worden.

Het nieuwe wandmeubel maakt onderdeel uit van een ‘overhaul’ van de kamer. We hebben ook een nieuwe bank gekocht, die de oude zal vervangen. Het is een behoorlijke bank geworden in een hoekvorm. Aan de ene kant heeft hij drie zitplaatsen en om de hoek dan nog anderhalf. Belangrijk (voor Charlotte) is dat er geen losse kussens op zitten. De kleur is antraciet. Uiteraard duurt het nog wel even voordat de bank gebracht wordt. Dat zal zeker nog tien weken in beslag nemen. Onze huidige bank begint langzamerhand te veel te slijten. Ook voor die bank hebben we een goede oplossing. In ieder geval een deel gaat naar tafeltennis Zwolle. Wellicht moeten sommige kussens opnieuw bestoft worden, maar dan is hij in de kantine van de vereniging nog prima te gebruiken.

Als de bank er is en het wandmeubel staat en hangt, kijken we nog naar wat andere kleinere zaken zoals een tapijtje, een kleine tafel voor in de kamer en wat er eventueel nog op de muur gehangen kan worden. Maar dat doen we pas als die grote dingen er zijn en we beter kunnen inschatten hoe alles staat. En hoeveel geld we nog te besteden hebben natuurlijk.

Gepubliceerd op 23-7-2013

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in