Vogellanden in kerstsfeer
Vogellanden in kerstsfeer

Vanmiddag wordt ik verwacht bij de revalidatiearts van de Vogellanden. Inmiddels is het 2½ maand geleden dat ik er voor het laatst was voor revalidatie. Hoogste tijd om de stand van zaken door te nemen. En om ook even wat meer te horen over mijn rijbewijs. Vorige week heb ik daarvoor een rijles genomen, die behoorlijk goed ging. Nu vragen hoe het precies ermee zit.

Wat is er de afgelopen maanden veranderd? Inmiddels ga ik weer drie keer in de week naar RTV Focus, waar ik me een beetje bezig houdt met televisieprogramma’s, de stagiaires een beetje begeleidt en met een wekelijks verkiezingsprogramma bezig ben.

Daarnaast ga ik op dinsdagochtend naar het dagbestedingscentrum van InteraktContour in Zwolle Zuid en op donderdagochtend naar het sporten op het Deltion College, ook namens InteraktContour. Het één (dagbesteding) moet naast het ander (sporten), anders geeft de gemeente geen toestemming. Maar ik doe het met plezier en leer zo ook de mensen daar wat beter kennen.

Met het wekelijkse bezoek aan mijn moeder en regelmatige bezoeken aan wedstrijden van PEC Zwolle en wat culturele activiteiten is mijn week zo goed gevuld. Maar waar het vooral over zal gaan, is hoe het met mijn lichaam gaat. En daar kan ik vrij positief over zijn. Niet dat het veel beter gaat, maar er zit ook geen achteruitgang in, tenminste niet dat ik dat merk. Ik kan nog steeds niet zo lang fietsen en lopen, maar werk daar bij het sporten op donderdag nu wel aan.

Afgelopen donderdag heb ik zo’n 500 meter gelopen, 5 kilometer gefietst en 2 kilometer geroeid. Allemaal op een vrij rustige stand. Dat neem ik nu maar als basis en probeer ik de komende tijd uit te breiden. Het zal wel even duren voordat ik op het dubbele zit. Maar dat is voorlopig wel mijn doelstelling.

En nog even over de verkiezingsuitzendingen van RTV Focus: morgenavond is het laatste debat in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen. Dan gaat het over werkgelegenheid en economie. Ik doe eigenlijk twee dingen voor die debatten: ik maak de teksten van de stellingen (samen met Martin) en ik breng opmerkingen en vragen van Whatsapp in de uitzending. En uiteraard heb ik meegedacht over de onderwerpen en stellingen überhaupt.

De afgelopen vier weken zijn er ook debatten geweest. Er zijn diverse onderwerpen besproken (wonen, zorg, energietransitie, veiligheid) en aan elk debat deden 4 partijen mee. Het heeft weinig zin om een debat te organiseren met 10 partijen. Zo kreeg elke partij voldoende aandacht en tijd.

Je kunt het debat morgen tussen half acht en negen uur kijken via tv of via de website van RTV Focus. Volgende week is dan nog de verkiezingsdag zelf inclusief een uitzending vanuit de Spiegel, waar de uitslag van Zwolle bekend wordt gemaakt. Vanaf volgende week of een week later ga ik dan weer in de ochtend naar de studio in plaats van in de avond.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in