Het is vrijdag, tijd voor een stukje op de website. Vrijdag? Ja inderdaad, het moment voor mijn stukje is verplaatst van maandagochtend naar vrijdagmiddag. Ik heb vorige week het weekschema weer eens goed doorgenomen met Charlotte en dit is één van de verder kleine wijzigingen. Ik hoop, dat het op vrijdagmiddag ook lukt om iets fatsoenlijks te schrijven.

Bij een paar zaken hebben we weer even de puntjes op de i gezet. Zo staat bij de fietstochten op dinsdag- en vrijdagochtend nu 1 uur. Het is dus absoluut de bedoeling om zo’n uur te fietsen. Ook is opgenomen, dat ik ga wandelen in plaats van fietsen als het weer slecht is. Maar verder is alles eigenlijk hetzelfde gebleven.

Wat wel verandert, is mijn begeleiding. Tot nu toe werd ik door Roel begeleid, maar dat is (officieel al enkele weken geleden) afgelopen. Hij is zoals dat heet ‘behandelaar’ en niet meer ‘begeleider’. Mijn behandeltraject is formeel afgelopen en daarmee kwam er ook een eind aan de begeleiding van Roel. Het was nog wat onduidelijk wanneer ik weer een ‘gewone’ begeleider zou krijgen. Dat had te maken met alle veranderingen die er in de zorg plaatsvinden. Interakt Contour, dat de begeleiding regelt, wist tot het allerlaatste moment nog niet goed hoe het in Zwolle en omstreken verder zou gaan, en had dus een zo laag mogelijk personeelsbestand opgezet. Inmiddels is het nieuwe jaar begonnen en is er blijkbaar wat meer duidelijk. Roel kon mij in ieder geval melden, dat ik een nieuwe begeleider krijg, of beter begeleidster, Anne. Dat gaat volgende week in, dus in totaal heb ik slechts een paar weken zonder begeleiding gezeten. Ook met Anne zal het vast goed gaan.

Hoe het op de langere termijn verder gaat, is nog de vraag. Officieel heb ik een zeer langdurige toekenning voor begeleiding, maar vanwege al die veranderingen is het nog maar de vraag of dat ook daadwerkelijk zo lang mogelijk blijft. Roel, die deze week nog één keer hier was, gaf aan, dat het mogelijk halverwege dit jaar pas echt duidelijk zal zijn. We zullen zien.

Deze week was verder alles eigenlijk weer normaal. Ook vorige week liep al redelijk normaal, maar deze week ging het echt weer zoals altijd. Dinsdagochtend regende het, dus heb ik niet gefietst maar gewandeld. Met een paraplu was dat goed te doen, al waaide tegen het einde van de wandeling de paraplu dubbel en ging kapot. Maar dat laatste stukje werd ik niet echt nat meer.

Woensdag kwam dus Roel nog een keer langs, ook als echt afscheid. Mede daardoor kon ik twee andere zaken niet bezoeken. Er was een eerste vergadering over het nieuwe nieuwsprogramma bij RTV ZOo. Ik heb wel de nodige gedachten kunnen opsturen naar de mensen, die zich vooral met dat programma bezig gaan houden. En inmiddels weet ik, dat er komende week woensdag weer een vergadering is. Die kan ik dus wel bijwonen.

Ook was woensdagavond de nieuwjaarsbijeenkomst van GroenLinks. Dat was deze keer geen gewone gezellige ‘borrelbijeenkomst’, maar een keukentafelgesprek over de ontwikkelingen in de zorg. Gisteravond, op de normale GroenLinks-fractievergadering, heb ik nog een kort verslag gekregen van hoe het was. En het was goed geweest. Er waren veel mensen, zo’n 40, en er werd veel uitgewisseld over de zorg. Ik kon nog melden, dat ik inmiddels weer een nieuwe begeleider toegewezen heb gekregen. Bij mijn afmelding voor deze bijeenkomst had ik, als kleine bijdrage, immers gemeld dat bij mij ook nog niet alles duidelijk was.

Donderdagmiddag heb ik voor het eerst sinds lange tijd weer op de voorkamer boven doorgebracht. Ik heb daar in een boek zitten lezen. Die kamer was enige tijd uit beeld, eerst vanwege de verbouwing in badkamer en toilet beneden, en daarna nog een paar weken tijdens de feestdagen en de week daarna. Maar vanaf deze week zit ik er weer elke donderdagmiddag, om een boek te lezen, muziek te luisteren, een film te bekijken en/of een videoband te digitaliseren. We moeten nog wel wat opruimen, maar die dingen kunnen allemaal weer.

Gepubliceerd 16-1-2015

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in