Vanaf morgenmiddag heb ik vakantie. Drie weken rustig aan doen en vooral nieuwe energie tanken. Ik ben er wel aan toe, moet ik zeggen. Op zich lukt alles nog wel, maar ik ben sneller moe en kan mij niet zo goed meer tot alles zetten. Vooral bij RTV ZOo heb ik blijkbaar toch teveel op mijn schouders genomen. Ik heb daar al het nodige aangepast, maar nu moet ook de energie weer terugkomen. Dat zou dus de komende weken weer voor een groot deel moeten gebeuren.

Het is wel een beetje raar om over vakantie te spreken. Ik werk maar drie dagdelen per week bij RTV ZOo, en daarnaast doe ik allerlei andere dingen, zoals tafeltennis, fietsen, de fractievergadering van GroenLinks bijwonen, regelmatig slapen, een wekelijks bezoek aan mijn moeder, en zo nog wat kleine dingen. Een groot deel daarvan blijft de komende twee weken gewoon op mijn schema staan. Eigenlijk stoppen alleen RTV ZOo en GroenLinks echt even. In de derde week ga ik met Annewyke een paar dagen naar Berlijn, dus dan ligt nog meer stil.

Toch zie ik het echt als vakantie. We gaan eens proberen om met een vrij leeg schema te werken. Een paar dingen staan er uiteraard nog wel op, zoals het bezoek aan mijn moeder op dinsdag en het tafeltennis op woensdagochtend, het bezoek van mijn ambulant begeleider, maar de rest staat er slechts als een lijst op. We zullen eens zien of ik alles ook netjes doe. In ieder geval slaap ik ’s morgens wel wat langer uit (zonder meteen een heel gat in de dag te slapen).

Wat ga ik allemaal doen de komende twee weken? In ieder geval ga ik verder met het opnemen van mijn Karl May-verzameling op de website. Ook ga ik uiteraard enkele keren fietsen, misschien wel vaker dan normaal. Voor de rand van de voortuin (tussen ons en de buren) hebben Charlotte en Wilco kleine stenen muurtjes gekocht. Het zal eigenlijk wel anders heten, maar zo is het hopelijk duidelijk. Ik ga minstens een bijdrage leveren bij het plaatsen daarvan.

Verder werkt het apparaat weer om video’s over te zetten van band naar CD. Dat gaat dus ook regelmatig gebeuren. Uiteraard ga ik verder met het lezen van een boek. En er zal vaak muziek aanstaan, op de achtergrond of om serieus naar te luisteren. Ook de was, de bloemen en de vloer beneden kan ik niet zomaar een tijd uit het oog verliezen.

Of en hoe vaak ik iets op de website schrijf, kan ik nu nog niet zeggen. Ik ben het wel van plan, maar de praktijk zal het moeten uitwijzen. Onderwerpen heb ik wel: ontwikkelingen bij RTV ZOo richting een streekomroep, de verzameling Karl May-boeken, de voorbereidingen op de reis naar Berlijn en herinneringen aan hoe het vroeger was, simpelweg hoe het gaat. Wat dat betreft zou ik dus wel vaker wat kunnen schrijven. Kwestie dus van regelmatig kijken of er iets nieuws staat.

Zoals wel vaker is het sowieso afwachten wat er precies verschijnt hier. In eerste instantie was ik van plan om vandaag al iets te schrijven over de plannen bij RTV ZOo (de ontwikkeling tot een streekomroep). De inleiding zou gaan over de vakantie, die voor de deur stond, maar daarna wilde ik eigenlijk overgaan naar RTV ZOo. Het verhaal liep echter anders. Dus later maar iets over de vorming van een streekomroep geschreven.

Nu nog één keer naar RTV ZOo en dan vakantie.

Gepubliceerd 20-5-2016

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in