Er is de afgelopen weken weer veel gebeurd. Belangrijkste voor ons privé is natuurlijk dat Hilko weer terug is uit Montreal, en ook Annewyke heeft een fraaie vakantie achter de rug. Beiden zijn nu al weer een paar dagen aan het werk. Wat minder privé steekt natuurlijk de flinke verkiezingswinst van GroenLinks Zwolle boven de rest uit. Zomaar van 3 naar 7 zetels, een onverwachte, maar uiteraard zeer welkome sprong. De gesprekken over collegevorming vinden nu plaats, waarbij GroenLinks vanzelfsprekend een belangrijke positie heeft, als tweede op slechts een paar honderd stemmen van de ChristenUnie.

Annewyke heeft zich prima vermaakt in Nicaragua en Costa Rica. Ze heeft daar veel gezien en gedaan en is helemaal fris weer teruggekomen naar Nederland. Hilko heeft tweeëneenhalve maand bij zijn vriendin in Montreal doorgebracht, en kwam dus met wat meer gemengde gevoelens terug. Maar het was ook daar prima geweest en het volgende nog langere bezoek staat ook al weer in de stijgers. En tussendoor komt Emilie nog naar Nederland, dus dat gaat wel goed.

Op de verkiezingsavond 21 maart waren we met een behoorlijke grote groep GroenLinks-aanhangers aanwezig op de uitslagenavond van de gemeente. We gingen uit van 5 zetels en hoopten op 6, dus toen het uiteindelijk zelfs 7 werden, was de vreugde groot. We kwamen maar een paar honderd stemmen tekort om qua aantal zelfs de grootste van Zwolle te worden. We hebben dus nog een doel voor de volgende verkiezingen.

Al snel na dat feest was het weer zaak om alles te regelen. Ik hoefde daarvoor weinig tot niets te doen, maar probeerde wel bij zoveel mogelijk bijeenkomsten te zijn. Tot mijn genoegen moet ik zeggen, dat het goed gaat. Inmiddels oud-lijsttrekker Sylvana doet het prima en heeft goede hulp van zowel de nieuwe als de oude fractie. De nieuwe raadsleden zijn inmiddels met een inwerktraject begonnen en zullen vast nog hier en daar tegen zaken oplopen. Ook zal voor sommigen de drukte ongetwijfeld wennen zijn. Maar allen zijn heel enthousiast en van goede wil, dus dat komt wel goed.

Het kan niet lang meer duren, dan wordt het resultaat van de informatieronde bekend. Ik ben benieuwd wat dan de positie van GroenLinks zal blijken te zijn.

Gepubliceerd 6-4-2018

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in