De rust van de afgelopen week heeft wel wat opgeleverd. Over het geheel genomen gaat het wel beter. 100% is het nog niet, maar er zit duidelijk vooruitgang in. Met nog een vrij rustig paasweekend voor de boeg ga ik ervan uit, dat het de komende week weer helemaal goed is. De afgelopen week is er echter toch wel het nodige gebeurd om wat over te vertellen, dus hier komt het.

Afgelopen zondag was een verrassingsfeest voor Els. Zij wordt over een weekje 50 en dat wilden haar man en kinderen niet ongemerkt voorbij laten gaan. Zij hadden dus de hele familie van beide kanten opgetrommeld om Els een feestje te bezorgen. Els wist van niets, al begon ze bij aankomst bij de feestgelegenheid wel nattigheid te voelen toen ze wat bekende auto’s zag. Maar het was dus verder een volslagen verrassing. En het was gezellig met bijna de hele familie aanwezig.

Dinsdag was op zich het normale bezoek aan mijn moeder. Deze keer duurde het echter wat korter, mijn moeder ging namelijk ’s avonds naar het theater met Charlotte. Omdat ze ook een inleiding hadden op het toneelstuk waar ze naartoe gingen, vertrokken ze al vrij vroeg. En wat ook anders was dan anders was, dat Charlotte en Hilko mee aten bij mijn moeder. Hilko ging daarna naar de voetbaltraining en ik dus naar huis.

Woensdag kwam Lisette voor het eerst bij tafeltennis. Ze wilde het ook wel eens proberen. Ik heb een tijd met haar gespeeld, en ik kan melden: ze doet het best goed voor iemand die al een hele tijd niet gespeeld heeft en in ieder geval nooit training heeft gehad. Ze vond het zelf ook goed gaan en vooral gezellig. Het blijft dus niet bij die eerste keer. Ook Jules was er trouwens weer na zijn operatie vanwege een carpaal tunnelsyndroom. De zaal was weer goed gevuld.

Woensdagavond heb ik in mijn eentje zitten kijken en vooral luisteren naar de Matthäus Passion van Bach in de uitvoering van Ton Koopman. Als je daar voor gaat zitten, is het een mooi muziekwerk en als het ook nog eens prima wordt uitgevoerd, wat wil je nog meer. Met de tekst erbij op de IPad kon ik het nog beter volgen. Ton Koopman en ik hebben overigens ook wat gemeen: we hebben allebei als leerling op het Thomas a Kempis College gezeten. Niet dat we elkaar kenden, hij zat er de nodige jaren voor ik er zat, maar toch. In een voorbereidend programma op de uitvoering, waarin Ton Koopman met enkele Bach-kenners sprak, verwees hij ook nog naar zijn eerste ervaringen in het koor van de Matthäus Passion, als jongen van acht of negen in Zwolle. Toen was hij al gefascineerd door de muziek.

Donderdagochtend ging dan eindelijk de nieuwe kabelkrant van RTV ZOo live. We hebben nu twee weken om alles helemaal in orde te krijgen. Er moet hier en daar nog wat verbeterd worden, maar we hoeven gelukkig niet meer rekening te houden met (ook) de oude kabelkrant. Het aantal tv-uren is weer flink uitgebreid. Elk even uur zijn er nu tv-uitzendingen, van zowel RTV ZOo als RTV IJsselmond. Daar tussendoor wordt de kabelkrant van zowel RTV ZOo als RTV IJsselmond getoond. Omdat we dat nu goed kunnen zien, kunnen we ook makkelijker dingen aanpassen en zorgen dat het beter wordt. En nu wordt ook pas echt duidelijk wat bepaalde effecten voor gevolg hebben. Het begin ziet er in ieder geval goed uit. Een belangrijk iets is nog, dat onder de kabelkrant geen geluid zit. Dat moet nog in orde gemaakt worden, maar dat moet blijkbaar via Ziggo gebeuren. Ook dat is in gang gezet.

Donderdagavond, bij de vergadering van GroenLinks, bleek de verbetering al wel duidelijk. In vergelijking met een week eerder kon ik veel meer bijdragen aan de discussie.

En nu is het paasweekend aangebroken. Morgen ga ik nog wel naar de radio, maar ik verwacht weinig te verwerken persberichten. Kan ik dus nog het een en ander doen aan het nieuwe tv-signaal. ’s Avonds speelt PEC Zwolle nog, eindelijk weer na een interlandweekend. Maandag, tweede paasdag, ga ik een keer niet naar de radio, dus is er echt sprake van een rustig weekend. En dinsdag moet ik in ieder geval op tijd voor de tv zitten om te kijken of het PEC Zwolle lukt voor het tweede jaar op rij de bekerfinale te halen. Dan moeten ze wel FC Twente in eigen huis verslaan. Niet de makkelijkste opgave.

Gepubliceerd op 3-4-2015

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in