De wedstrijd tussen PEC Zwolle en FC Groningen gaat bijna beginnen

Een paar weken geleden, na de nederlaag tegen Go Ahead Eagles, had ik het al zo ongeveer opgegeven. Ik ging er toen vanuit dat we volgend jaar konden genieten van minstens een seizoen Keuken Kampioen Divisie, zoals de eerste divisie tegenwoordig heet. Toch zag ik nog wel wat mogelijkheden, maar dan zou om te beginnen AZ verslagen moeten worden. En die kans was vrij klein.

Maar zie, de wonderen zijn de wereld nog niet uit. PEC Zwolle (daar gaat dit stukje natuurlijk over) wist AZ met veel inzet te verslaan. En dus was de wedstrijd van gisteren tegen RKC extra belangrijk. Met toch wel wat spanning heb ik thuis zitten kijken. En samen met mij een vol uitvak en vast veel mensen voor de tv.

De inzet was er weer en zo rond de vijftiende minuut werd die inzet ook beloond met een mooi doelpunt van Thomas van den Belt. Dat gaf nog niet direct rust, ook omdat RKC wat meer van zich af beet en zeker vlak voor rust een grote kans kreeg. Maar Kostas Lamprou lijkt de fase van de foutjes met doelpunten tegen als gevolg achter zich te hebben gelaten en hield het doel leeg.

Vlak na rust moest de VAR ingrijpen, toen de scheidsrechter Daishawn Redan geel gaf vanwege een vermeende schwalbe. Gelukkig had de VAR het beter gezien en wees de scheidsrechter ook daarop. Die kon niets anders dan de gele kaart intrekken en PEC een penalty te geven. Natuurlijk wist Bram van Polen daar raad mee en scoorde de 0-2.

Je zou zeggen dat ik daardoor wat rustiger zou worden. Maar dat was niet echt het geval. Er moest nog ruim 40 minuten gespeeld worden en een tegendoelpunt zou RKC weer helemaal terug in de wedstrijd brengen. Pas na 3 van de 5 minuten blessuretijd kon ik echt weer de rust vinden.

Door de overwinning kon PEC Zwolle Sparta weer achterhalen. Die hadden een dag eerder al verloren. Willem II blijft sowieso achter de Zwollenaren, of ze vandaag winnen of verliezen. Of ze moeten Vitesse met meer dan 9 doelpunten verschil verslaan. Dat zal niet gebeuren. En ze staan gelijk met Fortuna Sittard, die vandaag nog thuis tegen Go Ahead Eagles moeten spelen. Verliest Fortuna die wedstrijd, dan is PEC ook Fortuna voorbij en staan ze echt boven de streep. Voor 1 keer ben ik vandaag dan ook voor Go Ahead Eagles, ongetwijfeld net als de meeste andere PEC-supporters.

PEC Zwolle is er nog lang niet. Er moeten nog vier wedstrijden gespeeld worden. En niet tegen de minste tegenstanders. Volgende week is in Amsterdam Ajax de tegenstander. Daarna volgen nog FC Utrecht thuis, Sparta uit en PSV thuis. Sparta moet sowieso verslagen worden, tegen FC Utrecht moet ook minimaal 1 punt gepakt worden. En het is te hopen dat Ajax volgende week net zo moeizaam speelt als gisteren en dat PSV op de laatste speeldag al duidelijkheid heeft over de eindstand. Wellicht dat er tegen die ploegen dan ook nog kansen zijn. Maar aan de inzet zal het niet liggen. Dat heeft trainer Dick Schreuder goed voor elkaar gekregen.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in