Terwijl ze boven op onze slaapkamer begonnen zijn het behang eraf te halen, schrijf ik dit stukje. Vandaag gaat het behang eraf, morgen komt er nieuw behang. Fijn dat ze, een paar vrienden van Charlotte van tafeltennis, dat willen doen. Er moeten twee lagen behang weggehaald worden, ‘ons’ behang en het bouwbehang. We hebben er dus nog niet zoveel gedaan in de 27 jaar dat we hier nu wonen. Hoog tijd om nieuw behang te krijgen.

Dat de slaapkamer niet echt een hoge prioriteit had, blijkt ook wel uit het feit dat al sinds 2001 de plinten voor een groot deel los zitten. Toen is er een verbouwing geweest in ons huis en moest er ook in de slaapkamer wat veranderen. De plinten zijn losgemaakt en erna niet weer bevestigd door ons. Dat zal nu ook wel goed komen.

Ik kom er wat werkzaamheden betreft genadig af. Af en toe moet ik misschien wat naar boven brengen (zoals net een hamer). Verder is mijn hoofdtaak de lunch te verzorgen. En ook dat valt wel mee, Charlotte doet de boodschappen. Ik kan dus rustig dit stukje schrijven.

De afgelopen week was er natuurlijk wel wat aan de hand in Nederland. 4 mei en 5 mei zorgen ook in Zwolle altijd voor de nodige activiteiten. Op 4 mei hoefde ik niet veel te doen. ’s Morgens heb ik wel getafeltennist, maar dat was het. De dodenherdenking ging rustig, met een moment stilte om 20.00 uur vanaf de bank. Ik had er ook nog voor gezorgd, dat op de tv van RTV ZOo een moment stilte was.

Donderdag, Hemelvaart en Bevrijdingsdag, ben ik gewoon naar de radio geweest. Ik heb daar berichten geplaatst, ook vanaf het terrein van het Bevrijdingsfestival, en een filmpje in orde gemaakt. Die paar kleine tv-dingen waren de laatste die ik gedaan heb. Eigenlijk ben ik per 1 mei daarmee gestopt, maar als een soort nabrander heb ik voor 4 en 5 mei nog wel wat zaken in orde gemaakt. Nu is het echt daarmee gedaan.

Na het bezig zijn bij RTV ZOo ben ik ook nog even het terrein van het bevrijdingsfestival op geweest. Vanaf de Hortensiastraatkant kon ik vlot doorlopen, anders was ik meteen doorgefietst naar huis. Ik heb een wandeling over de informatieboulevard op de Wethouder Alferinkweg gedaan. Daarbij had ik uiteraard speciale aandacht voor de kraam van RTV ZOo, van waaruit ook uitgezonden werd. Ook heb ik nog even een blik geworpen over het veld voor het hoofdpodium. Dat was toen (rond 13.00 uur) al goed vol. Maar vrij snel ben ik ook weer weg gegaan. Het was al druk en ik was moe, dus was het genoeg voor mij.

Op Pinksteren na is het nu gedaan met de speciale dagen. Nu is het nog even een paar weken doorgaan tot op 23 mei mijn vakantie begint. Dan is het drie weken gedaan met RTV ZOo en mogelijk wat andere dingen. Vanaf 5 juni ga ik dan ook nog met Annewyke een paar dagen naar Berlijn. Ik hoop in die drie weken weer voldoende energie op te kunnen bouwen om weer goed bezig te kunnen bij RTV ZOo. Zoals al eerder aangegeven was het de laatste tijd veel te druk geworden. Met het stopzetten van mijn tv-activiteiten en de vakantie dadelijk zou het allemaal weer dragelijk moeten worden. En voor de toekomst moet ik zorgen niet weer extra taken erbij te krijgen. Je zou haast kunnen zeggen: ook bij RTV ZOo probeer ik te zorgen voor een nieuw behang om daar nog fatsoenlijk bezig te kunnen blijven.

Gepubliceerd 6-5-2016

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in