Pakawi Park
Pakawi Park, een bijzonder interessante dierentuin in Olmen (België)

Na een weekje vakantie is het tijd om een update te geven. Over de vakantie (die was leuk), over PEC Zwolle (zijn begonnen), over de Mariners (gaan goed), en over andere zaken. Dit wordt dus een allegaartjes-bericht. Rustig verder lezen en je bent op de hoogte.

Vorige week ben ik dus op vakantie geweest. Eerst een paar dagen alleen met Annewyke, en later in de week kwamen ook Charlotte en Rosalie (een vriendin van Annewyke) naar het vakantieadres. Het was gezellig en leuk. Met Annewyke heb ik nog een dierentuin bezocht, het Pakawi Park in Olmen (België). Dat is een aanrader. Niet dat er grote groepen dieren zijn, maar er zijn wel bijzondere dieren (zoals witte leeuwen) en er worden veel dieren opgevangen van circussen en uit privéverzamelingen (alhoewel, verzameling is in dit geval regelmatig niet het juiste woord; vaak is zo’n dier alleen geweest en door de eigenaar helemaal bedorven). De dieren waren over het algemeen ook behoorlijk actief, wat een bezoek aan een dierentuin nog wat interessanter maakt.

Ook zijn we een middag en avond in Maastricht geweest. Daar gingen we naartoe om de musical ‘Dagboek van een Herdershond’ te bezoeken. Eerst hebben we de Sint Servaas kerk bezocht. Daar was toevallig net een verzamelaar van rozenkransen en rozenhoedjes een toelichting aan het geven op een tentoonstelling die hij zelf had samengesteld. Die hebben we een tijd met interesse gevolgd. In de kerk zelf waren wel wat mooie plekken en dingen, maar hij was behoorlijk vernieuwd waardoor het haast een moderne aanblik had. Jammer eigenlijk.

Later op de dag gingen we naar het MECC voor de musical. En die was mooi. Aardig vond ik ook de deelname van amateurs aan de musical. Er is blijkbaar steeds een andere fanfare actief en ook andere amateurs speelden een goede rol. De combinatie van professionals en amateurs mag wat mij betreft vaker gebeuren. Wil je er nog naartoe, dan moet je snel zijn. De laatste voorstelling is op 17 juli. Maar er zijn nog kaarten te krijgen.

Zondag vierden we ook nog de verjaardag van Rosalie met een luxe lunch. Het was wel vroeg opstaan (normaal slaap ik op zondag uit), maar ook erg gezellig. Rosalie en Charlotte gingen zondag weer naar huis. Annewyke en ik vertrokken maandag. En gelukkig hadden we geen last van acties van de boeren, dus waren we in ruim twee uur weer thuis.

PEC Zwolle is alweer een week aan het trainen. Er zijn nog wat contracten gesloten, grotendeels met wat eigen jeugdspelers. Ook is het contract van Thomas van den Berg verlengd. En dat laatste doet mij deugd. Van den Belt speelde zich zeker in de tweede helft van het afgelopen seizoen goed in de kijken en werd onder andere door Cambuur begeerd. Maar gelukkig blijft hij dus nog een tijd in Zwolle. De komende weken zullen er nog enkele nieuwe spelers komen, maar blijkbaar is het nog even wachten tot er meer duidelijkheid komt op de transfermarkt.

De Mariners zijn aan een goede serie bezig. Twee weken geleden hadden ze nog een flinke achterstand van zo’n 10 wedstrijden op een gelijke verdeling van gewonnen en verloren wedstrijden en kon ik met moeite wat licht aan de horizon zien in de tegenstanders die zouden volgen. Maar inmiddels staan ze nog maar 2 wedstrijden achter op die gelijke verdeling. Ze maken wat dat betreft dus een behoorlijke revival door. Niet dat de slagmensen zo heel veel scoren, maar tegenwoordig wel genoeg om wedstrijden te winnen. Julio Rodriguez slaat daarbij als rookie zodanig dat hij al twee keer achter elkaar rookie van de maand is geworden in de MLB. Met zijn 15e homerun afgelopen nacht is hij de snelste rookie geworden die 15 of meer homeruns en 20 of meer gestolen honken heeft. Afgelopen nacht wisten ze met zelfs 8-2 van de Padres te winnen, toch een ploeg die het prima doet.

Afgelopen week is ook de nieuwe nieuwsbrief van InteraktContour uitgekomen. Die had ik nog net voor vertrek af kunnen maken. Deze is zelfs 5 pagina’s in omvang geworden en weer positief ontvangen. Vanmorgen hebben we al even kort overlegd over de volgende. Een paar onderwerpen weten we al. Toch denk ik dat de nieuwsbrief van juli wat korter wordt. Er is natuurlijk niet altijd zoveel te melden als de afgelopen maand.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in