De afgelopen week waren er wat bijzondere activiteiten. Vorige week had ik al geschreven over de zaterdagmiddag en avond met NK Tafeltennis en PEC Zwolle. En deze week waren er ook nog drie avonden met vergaderingen. Al die vergaderingen waren van GroenLinks. Hoe is het gegaan?

Zaterdag was ik tegen vijf uur bij het Topsportcentrum van de Landstede. Daar werd het NK Tafeltennis georganiseerd. Ook was er op die dag het Jeugdklassentoernooi. Lopend langs de grote zaal kwam ik eerst Annewyke tegen, die met wat vrienden net even zat te ontspannen. Na daar kort mee gesproken te hebben liep ik door naar de andere zaal waar het Jeugdklassentoernooi gespeeld werd. Daar zat Charlotte, die meehielp met de organisatie. Ook hier werd uiteraard even gesproken. Veel heb ik er verder niet van gevolgd.

Daarna was het tijd om wedstrijden te bekijken om het Nederlands Kampioenschap. Rustig zittend op de tribune was het goed kijken naar de tafels en de spelers. Het was goed in de Landstede Topsporthal, onder andere omdat de tribunes dicht op de tafels stonden. Ook was de stand van elke tafel op elke plek goed te zien. Deels omdat bij elke tafel grote borden stonden, deels doordat alle tussenstanden voortdurend op het grote scherm geplaatst werden.

Voordat ik even heel rustig helemaal bovenin de zaal ging zitten, had ik nog gesproken met een oud-collega van Capgemini, die inmiddels overigens ook daar vertrokken is. Het was goed om weer even bij te praten, ook over het tafeltennis waar hij nauw bij betrokken is.

Iets na zevenen was het toen tijd om naar PEC Zwolle – Willem II te gaan. Gelukkig kon ik heel snel op de tribune komen en daar weer rustig plaatsnemen. Het was geen geweldige wedstrijd die beide ploegen lieten zien. Ook wel logisch gezien de belangen, die op het spel stonden. Maar gelukkig won PEC Zwolle uiteindelijk met 2-0, dus iedereen ging tevreden naar huis. Ook ik fietste samen met Hilko en Erik weer naar huis.

De zondag stond (gelukkig) niets op het programma. Dat was een nuttige rustdag met vooral voetbal op de televisie. Wel kon ik ’s avonds nog eten koken omdat Charlotte en Annewyke allebei bleven helpen bij de NK en daar ook aten. Maar dat ging soepel.

Voor deze week had ik samen met ambulant begeleider Roel een programma gemaakt, waarin uitdrukkelijk ruimte was gemaakt voor de drie vergaderingen. Overdag waren er veel meer lege momenten dan anders, waarop ik dus kon rusten. Zo kon ik de vergaderingen wel aan, dachten wij. Eigenlijk alleen de vaste RTV ZOo-momenten en het bezoek aan mijn moeder stonden erop, alsmede de kookmomenten op woensdag en vrijdag (met bijbehorend bezoek aan de winkel).

Dinsdag begon met de campagnecommissie. Dat was ook de enige vergadering die ik volledig heb bijgewoond. Die duurde ongeveer anderhalf uur dus mijn maximale termijn. We hebben een paar goede afspraken gemaakt en ik ga één ding nog wat verder uitwerken. Een precieze datum is daar uiteraard niet voor.

Woensdagavond stond een bestuursvergadering op het programma. Ik was duidelijk al wat vermoeider en kon volgens mij wat minder hebben dan dinsdagavond. Uiteindelijk is de agenda op mijn verzoek ook nog aangepast, zodat ‘mijn’ onderwerpen eerder kwamen. Dat waren vooral de verslaglegging van de campagnecommissie en wat rondom Lünen. Later kwam ik erachter, dat het eigenlijk zelfs al te laat was, want ik ben nog wat vergeten te noemen. En dat terwijl ik het wel had opgeschreven! Maar het was genoeg en ook weer na anderhalf uur zat mijn hoofd vol en moest ik naar huis.

Donderdag overdag was helemaal vrij. Ik heb wel wat zaken gedaan, zoals het document over Lünen bijwerken en het verhaal ‘Für Elise’ geschreven, maar verder was het rustig en ontspannen. Ik kon dan ook vol goede moed ’s avonds weer naar het fractiehuis vertrekken, ditmaal voor de wekelijkse fractievergadering van GroenLinks. Eerst werd daar gesproken over de communicatie van de fractie naar buiten. Daarvoor was Jolanda aangeschoven, die een memo daarover had geschreven.

Om half negen begon de eigenlijke vergadering met een kort gesprek over Lünen. Gelukkig accepteert de fractie (en anderen ook trouwens) dat ik maar beperkt inzetbaar ben en dus kan Lünen altijd snel behandeld worden. Ik merkte ook, dat mijn energie nu wel erg snel achteruit ging. Gelukkig konden we nog wat afspraken maken en tegen negen uur vertrok ik met wat hoofdpijn weer naar huis. De fractievergadering is volgens mij nog een kleine twee uur doorgegaan, bleek uit het tijdstip waarop het verslag binnenkwam.

Het is dus allemaal goed gegaan, maar werd eigenlijk gedurende de week wel steeds zwaarder. En dat ondanks de rust overdag. Het is dus maar weer gebleken, dat het goed is niet te veel avonden in de week bezig te zijn. Bij het afspreken voor de volgende vergadering van de campagnecommissie zag ik dat blijkbaar al. Ik heb er in ieder geval voor gezorgd, dat het niet weer in dezelfde week als de volgende bestuursvergadering valt. En niet op woensdag, zodat ik dan wel gewoon kan badmintonnen. Dat is de afgelopen drie weken niet gebeurd, eerst vanwege vakantie (en dus een gesloten zaal), daarna vanwege PEC Zwolle – PSV en nu vanwege de bestuursvergadering.

Een volgende keer zal ik ook eens wat schrijven over Lünen en wat wij (GroenLinks en Zwolle) daarmee te maken hebben. Het is goed om op te schrijven waarover ik kan schrijven, want anders vergeet ik het mogelijk weer. Maar ik heb in dit stuk al een paar dingen gezegd over Lünen, dus wat uitgebreidere informatie lijkt gewenst.

Gepubliceerd maart 2013 (exacte datum onbekend)

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in