Gisteravond hadden we overleg bij RTV ZOo over de televisieafdeling. Er zijn de nodige afspraken gemaakt over wie waarvoor verantwoordelijk is en hoe het verder gaat. Dat is wel noodzakelijk om nu eindelijk het televisieaanbod goed van de grond te krijgen. Volgens mij is er een goede aanzet gegeven. Ikzelf draai op de achtergrond mee als een soort van adviseur. Alhoewel dat woord suggereert dat ik er nogal verstand van heb, en dat is echt niet het geval. Tenminste heb ik niet meer verstand dan de gemiddelde kijker van televisie. Maar via de nieuwsredactie kan ik toch wat beïnvloeden en een keer per maand / anderhalve maand anderhalf uur vergaderen moet wel lukken lijkt mij.

Wat ik gisteravond ook heb toegezegd, is dat ik zal kijken naar mogelijkheden om video’s op de website beschikbaar te stellen. Dat is uiteraard een belangrijk onderdeel van de televisieambities. Een paar keer per week uitzenden op de televisie is leuk, maar de beelden moeten ook daarna nog beschikbaar zijn via internet. Zo kan iedereen kijken wanneer hij/zij wil. Het ‘nieuwe televisiekijken’ is veel meer dan alleen maar op televisie zelf uitzenden.

Een goede oplossing zal er vast wel zijn als de nieuwe website live gaat. Maar wanneer dat is, is nog de grote vraag. Degene die daarmee bezig zou gaan, neemt daar nogal de tijd voor lijkt het. Maar wellicht helpt de wens van de televisieredactie om video’s op de site te krijgen daar wel bij. In ieder geval probeer ik wel contact te leggen met die persoon hierover.

Er zijn natuurlijk verschillende opties om video op de site te krijgen. De mogelijkheden hangen onder andere af van de bandbreedte die we kunnen en mogen gebruiken. Is dat veel zo niet onbeperkt, dan kunnen we de video’s zelf op onze server zetten. Maar als dat vrij beperkt is, dan zullen we aan andere opties moeten denken. Een logische mogelijkheid is dan om te denken aan Youtube of Vimeo of zoiets.

Hoe de video’s op de site geplaatst worden, is ook een aandachtspunt. Je kunt de video’s uiteraard wel plaatsen bij het betreffende artikel, maar dan krijg je een versnipperd geheel en zijn de video’s niet logisch terug te vinden. Minstens zal er ook een soort van galerij van video’s moeten komen. Dat zou dan overigens ook meteen voor foto’s geregeld moeten worden, want ook die zijn nu alleen maar aan losse artikelen gekoppeld.

Er zijn wel kant en klare galerijen op WordPress beschikbaar, maar die moeten dan wel eerst goed bekeken en beoordeeld worden op geschiktheid. Of de video’s nou via Youtube beschikbaar zijn of via een eigen server maakt daarvoor gelukkig niets uit.

De komende dagen ga ik proberen nog wat verder hiermee te komen. Wellicht is een gesprek met degene die eindverantwoordelijk is voor de site van RTV ZOo daarbij ook mogelijk. In ieder geval is dat zinvol. Wordt dus vervolgd.

Gepubliceerd 8-10-2013

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in