Daar ergens zitten wij altijd (op de tweede rij van boven)

Soms zit het mee, soms zit het tegen. En soms lijkt het tegen te zitten maar vallen de gevolgen toch nog mee. Zo was het gisteren met PEC Zwolle. De ploeg speelde voor de eerste keer dit jaar slecht. Dat werd door Heracles ook genadeloos afgestraft met een 2-0 nederlaag. Het was de eerste wedstrijd van de zaterdag en dus hadden de mede-degradatiekandidaten alle kans om afstand te nemen van de laatste plaats, waar PEC Zwolle momenteel staat.

RKC, dat 6 punten boven PEC Zwolle staat, had gelukkig vrijdag al verloren. Maar dat moesten de andere ploegen nog maar doen. Na PEC Zwolle speelde Willem II (4 punten voorsprong). Het leek er haast op alsof FC Groningen hetzelfde wilde doen als een week eerder tegen PEC Zwolle. Toen maakte PEC Zwolle in de 4e minuut van de blessuretijd gelijk. Nu zette Willem II alles op alles om een 1-0 achterstand ongedaan te maken. Maar gelukkig (vanuit het oogpunt van PEC Zwolle bekeken) lukte ze dat net niet.

Vervolgens kwam Fortuna Sittard aan bod. Zij hebben ook een aardige reeks achter de rug, met de nodige overwinningen. Daardoor stonden ze 2 punten voor PEC Zwolle. En ze leken die reeks ook voort te zetten in Leeuwarden tegen SC Cambuur. In de twintigste minuut kwamen ze op een 1-0 voorsprong en zo’n 10 minuten later viel zelfs de 2-0. Alhoewel, De VAR had een overtreding gezien en de scheidsrechter ging daarin mee. Tot die tijd had Fortuna duidelijk het overwicht, maar even later kwam Cambuur toch op 1-1. De wedstrijd golfde aardig op en neer en in de 74e minuut werd opnieuw en voor het laatst gescoord. Cambuur wist op 2-1 te komen. Fortuna deed nog van alles om de gelijkmaker te scoren, maar dat lukte niet.

En dus is PEC Zwolle weliswaar niet vooruitgekomen op de ranglijst, maar heeft ook weinig tot geen ruimte verloren. Vandaag speelt Sparta nog thuis tegen PSV en Go Ahead Eagles ook thuis tegen Ajax. Als de twee topploegen het netjes doen en gewoon winnen, is de stand na deze ronde gelijk aan die ervoor: PEC laatste, Sparta met evenveel punten 17e, Fortuna op 2 punten 16e (Sparta en Fortuna moeten nog een wedstrijd tegen elkaar inhalen), Willem II op 4 punten vijftiende en Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk op 6 punten respectievelijk 14e en 13e.

Met nog tien wedstrijden te spelen heeft PEC Zwolle dus nog alle kans om zich te handhaven. Maar dan moet er wel beter gespeeld worden dan gisteren, om te beginnen in de degradatiekraker tegen Fortuna Sittard volgende week zondag. Dan spelen ze als laatste van het weekeinde en weten dus precies wat ze moeten doen. Al weten ze dat nu ook al wel: gewoon winnen.

UPDATE

Even een korte update na de laatste wedstrijden van deze ronde. PSV deed inderdaad wat het moest doen. Weliswaar met wat hulp van Sparta won het met 2-1 in Rotterdam. Maar Ajax had een offday. Tegen Go Ahead Eagles bakte het er weinig van en verloor terecht met 2-1. De Eagles hebben Heerenveen ingehaald en staan nu 12e. Heerenveen heeft 8 punten meer dan PEC Zwolle.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in