De honkbalcompetitie zit erop. Alleen de play offs worden nog gespeeld, maar de Mariners zijn uitgeschakeld. Deze maand is het nog kijken wat de acht geplaatste teams doen, maar dan is het honkbal voor dit seizoen echt weer helemaal voorbij. Het American Football en de NHL komen ervoor in de plaats. En blijkbaar kunnen we via Sport1, dat we tijdelijk kunnen bekijken, ook nog wedstrijden uit de NBA volgen. Maar zo veel wedstrijden als bij het honkbal zijn dat niet.

De Mariners hebben een teleurstellend jaar achter de rug. Van te voren werd er wel wat verwacht, onder andere omdat ze één van de beste slagmensen hadden aangetrokken. En vorig jaar deed de pitching, vooral de bullpen, het ook erg goed. Dus werd eigenlijk wel een play off-plaats verwacht. En Nelson Cruz, die aangetrokken batter, deed het ook goed. Hij sloeg in totaal 44 homeruns en bleef het grootste deel van het jaar constant. Maar de rest was niet zo constant. De pitching had het regelmatig moeilijk, vooral in de eerste helft van het jaar. En de slagmensen konden ook niet echt een goede serie neerzetten.

In de tweede helft ging het wel wat beter, maar de achterstand was toen al zodanig, dat die niet meer ingehaald kon worden. Het viel wat dat betreft eigenlijk nog mee, dat de Mariners pas een week voor het einde van het seizoen echt uitgeschakeld waren. Maar dat de kans zeer klein was om de play offs te halen, was al snel dit jaar duidelijk.

Het is nu weer kijken wat het volgend jaar gaat brengen. De Mariners hebben in ieder geval een nieuwe GM, oftewel de hoogste uitvoerende baas. Die is al druk bezig met de reorganisatie van de front office, dat deel van de organisatie dat zich organisatorisch met het honkbal bezig houdt. Veranderingen in de selectie zullen pas na de World Series begin november zichtbaar gaan worden. Er zal met name bij de pitching het een en ander veranderen. Aan de slagkant verwacht ik niet veel verandering. Ongeveer halverwege het jaar werd een nieuwe slagcoach aangesteld met Edgar Martinez, één van de grote batters van de Mariners uit het verleden. En die wist ze al behoorlijk beter te krijgen. Maar we zullen het afwachten.

Nu volgen we (Hilko en ik) weer onder andere de Seattle Seahawks. Die hebben inmiddels vier wedstrijden gespeeld, en super gaat het nog niet. De eerste twee werden verloren, de laatste twee gewonnen. Het kan dus nog alle kanten op. Er wordt wel weer het een en ander verwacht na twee keer achter elkaar de Superbowl te hebben gehaald. Zondag kunnen we om 19.00 uur weer een wedstrijd van ze op tv bekijken.

De Seattle Sounders, het voetbalteam van Seattle, zijn bijna toe aan de laatste competitiewedstrijd. Ze moeten er nog twee. Ze staan nu wel op een play off-plaats, maar helemaal zeker zijn ze nog niet. Minstens één overwinning zou prettig zijn. Aan de andere kant staan ze trouwens ook niet ver af van de topplaatsen. De komende weken wordt dat duidelijk.

En gisteravond is de NHL begonnen. Daarin volgen we voor de verandering eens niet een team uit Seattle. Dat is ook logisch, want Seattle heeft geen NHL-team (en trouwens ook geen NBA-team). In de NHL volgen we de Washington Capitals wat intensiever. Dat komt uiteraard door ons bezoek aan Han en Tine in Washington DC en de bijbehorende ijshockeywedstrijd die we daar hebben gezien.

Binnen de NBA heb ik geen voorkeursteam. En dat maakt het ook meteen een stuk lastiger om de NBA te volgen. Er worden pogingen gedaan om zowel een NHL- als een NBA-team in Seattle te krijgen. Zou voor het volgen vast goed zijn. Maar of die er ook echt komen, is nog maar de vraag. We zullen zien.

Gepubliceerd 9-10-2015

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in