Frankrijk (of eigenlijk de Elzass), Duitsland, Zwitserland, Oost-Duitsland, allemaal landen die gisteren langs kwamen bij het digitaliseren van dia’s. Maar eigenlijk was het nog meer de studietijd, die aan het oog voorbij trok. Vooral reisjes met de studie naar Zuid-Duitsland (inclusief de Elzass) en Oost-Duitsland heb ik gedigitaliseerd. Maar ook bezoeken aan carnaval in Limburg met studiegenoten en het afstuderen heb ik verwerkt. Daarbij zag ik uiteraard ook de nodige studiegenoten van weleer. Het is al lang geleden dat ik ze voor het laatst gezien heb. Geen idee hoe het met ze gaat. Maar wel leuk om ze weer eens te zien.

Van de belangrijkste mensen weet ik de namen nog: Huub Roncken en Dorothy, inmiddels al weer ruim 25 jaar getrouwd (als ze nog getrouwd zijn tenminste), Lia Maubach, Hannie Kemna, Ans Wouters, Wil Keijsers. En bij sommigen dacht ik: oh ja, die waren er ook bij, maar hoe heetten ze ook al weer? Dat waren medestudenten Duits uit mijn jaar met wie ik een zeer goede band had. Daarnaast waren er natuurlijk nog anderen waarvan ik de naam nog weet, maar die woonden op de studentenetage waar ik ook woonde (zoals Caroline Keulen en Paul Entken) of kwamen later studeren (zoals Sarina, die een speciale plaats in mijn herinneringen aan de studietijd en daarna heeft).

Met Huub heb ik vele diepgaande gesprekken gevoerd over van alles en nog wat. Onder andere over het geloof. Daar was ik toen nog mee bezig, niet als gelovig iemand maar meer als basis van mijn denken over de wereld. Ik weet nog, dat ik door de Navigators ben benaderd voor een werkgroep. Daar ben ik een keer geweest, maar hun denken was helemaal anders dan het mijne. Zij namen de teksten uit de bijbel letterlijk, terwijl ik als katholiek veel meer tussen de regels door las. Was ik dus snel op uitgekeken. Had overigens niets met Huub te maken.

Huub kwam uit Zuid-Limburg, uit Landgraaf om precies te zijn. Dat was ook de basis van Pinkpop, waar ik twee keer ben geweest. De dia’s daarvan moeten nog gedigitaliseerd worden. Maar we zijn ook wel minstens één keer met diverse mensen bij Huub thuis geweest. Men probeerde toen nog mij te verleiden met cola met een drankje, maar dat lukt dus niet.

Zoals gezegd konden Huub en Dorothy het echt goed vinden met elkaar. Ze zijn dan ook na de studie met elkaar getrouwd. Gezien de dia’s ben ik daar ook bij geweest, maar eerlijk gezegd lijk ik dat vergeten te zijn. Misschien als ik de foto’s op groot formaat zie, dat er dan weer een belletje gaat rinkelen. Ik heb later nog begrepen, dat Huub helemaal in het geloof gedoken is. Ze woonden toen in Twente. Maar hoe het nu gaat en of ze überhaupt nog bij elkaar zijn, geen idee.

Ik heb nog even wat gezocht op internet en kwam in ieder geval tegen: dat Huub minstens één dochter heeft van ongeveer de leeftijd van Annewyke, dat Huub in 1988 een artikel heeft geschreven (met Dorothy Wieffer, en zo lijk ik ook de achternaam van Dorothy weer gevonden te hebben) over de attitude van de jeugd ten opzichte van het dialect in Landgraaf en Hengelo en dat hij nog steeds gelovig is. Wat betreft de dialectologie, daar was Huub uiteraard al langer mee bezig. Hij heeft nog tijdens de studietijd een woordenboekje gemaakt van het Limburgs. Ik heb dat toen ook gekregen. Of ik het nog heb, weet ik niet. Met de opruimwoede, die nu hier heerst, zal het wel (of niet dus) tevoorschijn komen. Over Dorothy kan ik verder niks vinden op Internet.

Zo heb ik toch alweer een heel stuk geschreven alleen over Huub. Een andere keer komen de anderen wel aan bod. Hannie en Lia, die zongen in het Universiteitskoor en waar ik mede daarom regelmatig uitvoeringen van bezocht. Ans Wouters, uit Nuth geloof ik, een gezellige krullenbol. Wil Keijsers, afkomstig uit Blerick bij Venlo, op de Vrije Universiteit omdat die ‘vrij’ zou zijn. En over sommige anderen waarvan ik de naam vergeten lijk te zijn. Misschien dat bij het verder bekijken van de foto’s nog meer namen naar boven komen.

En waar ik mee begon: de reizen? Die zijn zelfs helemaal nog niet aan bod gekomen. Later zal dat dus komen. Er is genoeg over te vertellen denk ik. En misschien zet ik ook wel wat dia’s op de site.

Gepubliceerd 4-8-2014

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in