white baseball ball on brown leather baseball mitt
Photo by Steshka Willems on Pexels.com

Vandaag begint de competitie in de Major League Baseball (MLB). De trainingswedstrijden zitten erop. Alles gaat nu om het echie. Voor een aantal teams betekent dat ook dat de omstandigheden een stuk minder zijn. Van een warme omgeving gaan ze naar kou en regen of sneeuw.

Da geldt o.a. voor de Seattle Mariners. Zij hadden hun trainingskamp in Peoria, Arizona. Daar was het bijna de hele tijd zonnig en warm. Nu spelen ze hun eerste wedstrijden in Minneapolis, Minnesota tegen de Minnesota Twins in temperaturen rond het vriespunt en met sneeuw en/of regen in het vooruitzicht. De eerste wedstrijd, die vanavond gespeeld zou worden, is al een dag uitgesteld.

Natuurlijk geldt hetzelfde voor de Twins. Ook zij zullen moeten wennen aan de omstandigheden. Wat dat betreft is het gunstig dat de Mariners de Twins als eerste treffen. De volgende tegenstanders hebben dan te maken met een ploeg die er helemaal aan gewend is.

Het is een beetje onduidelijk wat ik precies kan verwachten van de Mariners. Ze hebben zich versterkt met wat ervaren spelers. Daarnaast is er ook en enkel talent aan de ploeg toegevoegd. Julio Rodriguez kreeg deze week te horen dat hij, hoog op de talentenlijst, ging starten in de MLB. Van hem wordt veel verwacht, net als van een andere jonge speler. Jared Kelenic heeft al eerder in de hoofdmacht gespeeld, maar is er een tijdje geblesseerd uit geweest.

De Cy Young winnaar van vorig seizoen, Robbie Ray, is door de Mariners aangetrokken. De beste pitcher van het seizoen krijgt de Cy Young Award. Hij mag dan ook de eerste wedstrijd de bal gooien. En daarnaast zijn nog twee ervaren spelers erbij gekomen: Eugenio  Suárez en Jesse Winker. Hopelijk kunnen deze spelers een positieve invloed hebben.

Vorig jaar scoorden de Mariners 90 overwinningen tegen 72 nederlagen. Daarmee misten ze maar net de play-offs. Een kleine verbetering zou dus al voldoende zijn. Gezien de versterkingen zou dat op zich mogelijk moeten zijn, maar veel hangt af van de prestaties van de relief-pitchers, de pitchers die na de startende pitcher de wedstrijd af moeten maken. Vorig jaar waren zij een kracht van de Mariners, maar of dat dit jaar ook weer het geval zal zijn, is afwachten.

In ieder geval is morgen de eerste test. De wedstrijd begint om 22.10 uur Nederlandse tijd, dus ik kan een stukje kijken. Ik ben benieuwd.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in