De afgelopen tijd, en waarschijnlijk ook voorlopig nog, ben ik druk bezig geweest met het mij eigen maken van Paint Shop Pro. Stap voor stap neem ik aan de hand van de handleiding dit fotobewerkingsprogramma door. Ik ben nog lang niet aan het einde maar krijg wel steeds meer door hoe je het beste met je foto’s om kunt gaan.

Zo ben ik ook alweer wat stappen verder met de foto die ik de vorige keer als voorbeeld aangaf. Ik weet inmiddels hoe je de kleuren kunt behouden terwijl je toch de kleurzweem verwijdert. Deels heb ik dat trouwens ook van filmpjes op YouTube, waar ook heel veel informatie te vinden is. Onderaan dit bericht staat de laatste versie van die foto ‘uit de oude doos’.

Mijn voornemen is om voorlopig nog even te studeren en dan in de loop van het voorjaar weer serieus te beginnen met het maken van foto’s. En trouwens ook filmpjes. En dat dan op een nieuwe en voor fotografie en video betere computer.

Dat studeren heeft behalve op Paint Shop Pro ook betrekking op de fotocamera trouwens. Met een boek over fotografie en de handleiding van de camera kom ik steeds meer te weten over alle mogelijkheden (en wat ik tot nu toe vaak ook heb gemist). Het is een mooie camera, waar gelukkig zo al mooie foto’s mee gemaakt kunnen worden, maar er kan nog veel meer. Hoogste tijd om de camera vollediger te gebruiken.

Een klein voorbeeld daarvan is de foto bij dit artikel. Scherp gesteld op een onderwerp met een vage omgeving eromheen (zonder verdere aanpassingen in Paint Shop Pro). Ook dat vergt nog wel de nodige aandacht. Een paar andere soortgelijke foto’s maakten duidelijk dat het scherpstellen op die manier wel wat meer aandacht vraagt. Maar het werkt, en dat is nu het belangrijkste. Zo kom ik steeds weer wat stappen verder.

En hier dus nog een keer de foto van de queen die ik de vorige keer al plaatste. Maar nu nog weer veel beter.

Gepubliceerd 22-1-2019

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in