JP Crawford
JP Crawford in een nieuwerwetse reclamefoto van de Mariners

Het is de hoogste tijd om een update te geven van het seizoen van de Seattle Mariners. Helaas is dat niet echt positief. Inmiddels zijn 45 van de 162 wedstrijden gespeeld en de Mariners hebben er daarvan ‘slechts’ 18 gewonnen. En dus 27 verloren. Het kan nog steeds dit seizoen, maar voorlopig staan ze laatste in de divisie. Er moet nodig wat gebeuren.

Na mijn laatste stand van zaken leek er even licht te komen, want toen wonnen ze twee van de drie uitwedstrijden van de New York Mets. Die hadden tot dan toe nog geen serie verloren, dus dat zag er veelbelovend uit. Maar helaas, de volgende wedstrijden gingen weer voor een groot deel verloren.

Ook de wedstrijden die ik kon zien hadden vaak geen positieve uitslag meer. Zelfs een (weliswaar kleine) voorsprong bleek niet besteed aan het team. En het is echt een teamresultaat. Natuurlijk zijn er spelers die het wel goed doen, zoals Ty France, die met 59 honkslagen tweede staat in die lijst. En JP Crawford en Adam Frazier doen het ook niet slecht met een plek in de top 10. En Julio Rodriguez staat met 13 gestolen honken op de eerste plaats in die lijst. Maar dat is het wel zo ongeveer.

De pitching begon vrij goed aan het seizoen, maar is nu ook meegegaan in de algehele malaise. Robbie Ray, vorig seizoen een van de beste pitchers van de MLB (maar dan niet voor de Mariners) moet nog echt op gang komen. Van de tien wedstrijden die hij startte, hebben de Mariners er 4 gewonnen en 5 verloren. Bij een wedstrijd stonden ze in ieder geval nog niet achter toen hij het overliet aan de relief-pitchers. Zijn ERA is ook vrij hoog met 4.75.

En Logan Gilbert, die uitstekend aan het seizoen begon met een heel laag ERA, kon dat niet echt volhouden. Toch zien zijn statistieken er nog niet slecht uit met 4 gewonnen en 2 verloren wedstrijden (met 9 gestarte wedstrijden). Zijn ERA is gestegen naar 2.60.

Natuurlijk zijn er inmiddels wat wijzigingen aangebracht in het team. Met zo’n toch tegenvallend resultaat tot nu toe is dat niet verrassend. Belangrijkste pluspunt is dat sinds kort Kyle Lewis weer actief is na een lange tijd eruit vanwege een blessure. Kyle Lewis is één van de toptalenten in de MLB, maar heeft het afgelopen jaar vooral op de Injured List gestaan. Nu kan hij hopelijk weer een goede bijdrage leveren.

Gisteren hadden de Mariners een vrije dag. Er zal dus veel gepraat zijn. Vanaf vandaag volgen drie thuiswedstrijden tegen de Houston Astros. Na alweer een vrije dag maandag gaan ze naar Baltimore voor drie wedstrijden tegen de Orioles, gevolgd door drie tegen de Texas Rangers en weer drie tegen de Astros. Tegen de Astros zal het lastig worden, maar de andere twee tegenstanders zijn ook nog niet in topvorm. Dus daar moeten wedstrijden gewonnen worden.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief, met name bij de lokale omroep in Zwolle. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in