En zo is er alweer bijna een maand verlopen sinds mijn vorige bijdrage aan deze blog. Een aantal keer had ik simpelweg geen tijd om wat te schrijven op vrijdagmiddag, onder andere vanwege twee keer vrijwilligerswerk op de Spoed van Isala. En ook ben ik één keer met Annewyke naar Brussel geweest om Hilko op het vliegveld daar op te halen. Nu is het een rustigere vrijdag en heb ik de tijd om wat te schrijven.

Ik moet zeggen, dat het werk op Spoed mij prima bevalt. Dat geldt natuurlijk ook voor de andere plekken in het Isala, maar een paar uur op Spoed bezig zijn, is de beste tijdbesteding daar. Ik heb ook echt de indruk dat ik wat zinvols doe daar. In ieder geval kan ik een aantal mensen wat werk uit handen nemen. De ene keer is het wat meer gericht op de Trauma-afdeling, de andere keer ben ik meer bezig mensen naar de Huisartsenpost door te begeleiden. En tussendoor moeten er ook nog wel eens mensen naar de Eerste Hart-Long Hulp of richting de apotheek gebracht worden. Vervelend uiteraard voor al die mensen, maar ik vind het wel goed werk.

Hilko is alweer twee weken terug van een verblijf van drie weken in Canada bij Emilie. Annewyke en ik moesten al vroeg weg om op tijd in Brussel te zijn. Iets na vijf uur reden we weg uit Zwolle. Maar we hadden mede daardoor niet al te veel last van het verkeer. Alleen bij Antwerpen was het even wat zachter rijden en vlak voor het vliegveld. We waren een uur voor zijn aankomst op het vliegveld en konden dus ook nog even rondkijken.

Zaventem is (of lijkt) veel kleiner dan Schiphol. Sowieso zijn er veel minder winkels en restaurants. We waren dan ook al snel uitgekeken en hebben nog wat zitten drinken om de tijd tot de aankomst van Hilko door te komen. En terug naar Zwolle ging het ook vlot, waarbij ik wel moet aantekenen dat we onderweg nog gestopt zijn om de hongerige magen te vullen. Inmiddels is Hilko tijdelijk aan het werk en weten we alweer dat Emilie half december naar hier komt. In januari gaat Hilko dan voor langere tijd naar Canada, zo is tenminste de bedoeling. Hij hoopt op een speciaal jaarvisum waarmee hij ook kan werken (daar heeft hij zich wel voor aangemeld), maar in ieder geval op een toeristenvisum.

De familie is ook weer groter geworden. Zus Tine en zwager Han zijn oma en opa geworden. Sarah liet wat lang op zich wachten, maar alles is goed gegaan en vandaag hebben we ook een kaartje gekregen. Gelukkig maar, net vanmorgen hoorde ik van een situatie waar het niet goed gegaan was (buiten de familie).

Morgen is de reünie van de Geert Grote School, de basisschool waar ik van de derde tot en met de zesde klas heb gezeten (voor de nieuwelingen onder ons: groep vijf tot en met acht). Ik ga er samen met Erik naartoe. Benieuwd wie we tegenkomen en of ik nog mensen herken. Een paar namen weet ik nog wel, sommigen hebben ook op de middelbare school bij mij in de klas gezeten. Maar zo goed weet ik de namen niet meer, moet ik toegeven. Mijn vriendjes van toen (Rob, Theo) nog wel en een enkele andere, maar ik heb ze al heel lang niet meer gezien. Ik heb ook geen idee of ze er morgen zullen zijn en of er nog herinneringen (zoals namenlijsten) aan onze klas(sen) te vinden zijn. We zullen het zien. Misschien schrijf ik er volgende week wel meer over.

Gepubliceerd 13-10-2017

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in