Brenda en Roy achter de tv-regie en geluidstafel

De gemeenteraadsverkiezingen in Zwolle zijn bijzonder spannend verlopen. De exitpoll die de NOS publiceerde gaf een kleine voorsprong voor GroenLinks aan op de ChristenUnie. Beide partijen zouden wel hun 7 zetels houden. Swollwacht zou halveren en de VVD gelijkblijven. Van de oppositiepartijen werd D66 1 zetel winst in het vooruitzicht gesteld en CDA 1 zetel verlies. De nieuwe partijen zouden in de raad komen, Volt met 1 zetel en de Partij voor de Dieren met 2.

Grotendeels kwam de zetelvoorspelling uit. Alleen D66 won geen zetel en het CDA verloor er geen. Maar de strijd om de grootste werd heel spannend. Uiteindelijk bleken GroeLinks en de ChristenUnie beiden 16,7 % van de stemmen te hebben gehaald. Burgemeester Peter Snijders durfde geen uitspraak te doen over het exacte stemmenaantal. Maar inmiddels lijkt duidelijk dat de CU 38 stemmen meer zou hebben gekregen dan GL. Echter wordt nog een keer opnieuw geteld.

Martin presenteerde met Bas (niet op de foto) de uitzending

Wie de grootste wordt maakt nogal uit voor de coalitievorming volgens mij. De grootste leidt de onderhandelingen. Is dat de CU, dan zal alleen Swollwacht plaats moeten maken voor een andere partij. Is dat GL, dan moet ook de VVD vrezen voor haar plek in de coalitie. Tenminste, dat is mijn verwachting. Dan zou de coalitie best een flinke ruk naar links kunnen krijgen, bijvoorbeeld GL, CU, D66 en PvdA.

Mensen die mij kennen weten wel wat mijn voorkeur zou zijn. Ik kan dat lastig geheimhouden na zo’n 10 jaar lidmaatschap van de GroenLinks-fractie als steunfractielid. Maar niet voor niets ben ik bij de start van mijn werkzaamheden bij RTV Focus daarmee gestopt. En gelukkig lukt het mij ook prima om neutraal over te komen. Ik doe mijn best om dat zo te houden.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in