Vanmiddag was ik blijkbaar vergeten de wekker aan te zetten om mij na ongeveer een uur weer te wekken. Ik had hem wel op de juiste tijd gezet, maar of ik heb hem uitgezet en ben weer in slaap gevallen of ik heb hem toen weer helemaal uitgezet. Eigenlijk vermoed ik het laatste. In ieder geval heb ik daardoor ruim een half uur langer geslapen. En dat terwijl ik toen ik ging slapen eigenlijk dacht dat het wellicht vandaag niet nodig was. Blijkbaar houdt mijn lichaam mij af en toe nog steeds voor de gek. Maar ja, zo gaat dat wel vaker.

De afgelopen week slaap ik verder goed, dus daar kan het niet aan liggen. Ik word wel elke nacht één of meer keer wakker (vaker meer dan één keer), maar slaap dan snel weer in. Wat dat betreft kan ik dus niet klagen. Sinds enkele weken heb ik mijn slaaproutine wat aangepast. Ik ga nu door de week rond 23.00 uur naar bed en sta om 08.00 of om 08.30 uur op. Niet dat ik om 23.00 dan ook meteen ga slapen, dat lukt nu eenmaal niet. Maar ik lig dan rustig in bed en val op een gegeven moment vanzelf in slaap. In het weekeinde (en als de Mariners door de week spelen ook soms op die dagen) ga ik wel wat later naar bed. Maar het lijkt wel goed te gaan om wat eerder naar bed te gaan.

Afgelopen maandag moest ik wel flink eerder opstaan. Ik moest Hilko naar het startpunt van zijn werk brengen en daarvoor stond de wekker op kwart over zeven. Dus zo ongeveer een uur eerder dan normaal. Ook al dacht ik, dat dat geen problemen zou moeten opleveren, heeft het mij blijkbaar toch enkele dagen achtervolgd. Ik was een stuk vermoeider dan anders en kreeg die vermoeidheid ook niet echt weg. Misschien helpt dat half uurtje extra vandaag wel. We zullen het zien.

Ik zou het verder natuurlijk kunnen hebben over hoe de week verder verliep. Maar dat doe ik nu maar eens niet. Er valt volgens mij ook niet zoveel te vertellen. Dinsdag was een rustige dag, onder andere omdat ik niet naar mijn moeder ging. Die was uiteraard naar de begrafenis van haar zus. Wel kwam ’s morgens de vervangster van Anne. Dat verliep prima, volgens mij gaat het de komende weken wel goed. De vergadering van dinsdagavond was verplaatst naar maandag, dus verder was het echt een rustige dag. En toen bleek ook nog de vergadering van donderdagavond van de fractie van GroenLinks niet door te gaan. Ik heb daardoor rustig kunnen ‘genieten’ van het Nederlands elftal.

Komend weekeinde is op papier ook vrij rustig. Zaterdag begint voor de eerste teams van Tafeltennis Zwolle de competitie weer, dus ben ik die dag een groot deel alleen thuis. Verder is er geen ‘normaal’ voetbal. Het is interlandweekeinde. Ik ben daar geen liefhebber van, maar mede door de toevoeging van Sport1 aan ons aanbod (we kunnen het een tijd gratis kijken) is er in ieder geval wel wat voetbal te zien. En anders lees ik wat en kijk ik andere programma’s. Moet ook kunnen, toch? RTV ZOo en Mariners zijn er wel om de zaterdag mee te beginnen en de zondag te eindigen. De Mariners spelen nog vier weken, daarna zit hun seizoen erop. Maar dan begint alweer de NFL. Geen idee nog waarop dat te zien is, maar kansen dat we het kunnen zien hebben we nu genoeg. In ieder geval zal het een rustig weekeinde zijn. En dat is dus wel goed om wellicht die vermoeidheid nog wat verder weg te krijgen.

Gepubliceerd 4-9-2015

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in