Start Training PEC Zwolle
De spelers lopen zich eerst even warm bij de eerste training van het seizoen. (foto: peczwolle.nl)

Vandaag begon het seizoen voor PEC Zwolle. De spelers kwamen naar het stadion voor de eerste training. Er waren de nodige supporters bij aanwezig om ze welkom te heten. Ik niet, al had dat op zich best wel gekund. Maar vandaag viert Annewyke haar verjaardag bij ons thuis en daar wilde ik ook bij zijn.

Erik was vanmorgen wel bij de training. Hij vertelde dat er meteen flink getraind werd, ook en vooral met bal. Het lijkt duidelijk dat Dick Schreuder een goede conditie wil hebben bij de spelers zodat ze de hele wedstrijd aanvallend kunnen blijven spelen. Overigens is een positief bericht dat Schreuder zijn contract verlengd heeft tot 2025. Dat geeft mij veel vertrouwen.

Inmiddels zijn al meer dan 8150 seizoenkaarten verkocht. Meer dan het vorige seizoen, dus daar kan PEC Zwolle niet over klagen. En inmiddels wordt er ook hard gewerkt aan de spelersgroep. Er zijn de afgelopen twee weken al enkele nieuwe spelers bijgekomen. Dat zijn zowel ervaren (oudere) spelers als jonge aanwas. Deels komen die uit de eigen jeugd, deels van andere verenigingen.

Op zich was het de bedoeling dat vandaag, bij de start van de trainingen, de selectie al zo ongeveer rond zou zijn. Maar dat is nog niet gelukt. Vooral moeten er nog wat middenvelders en aanvallers bij komen. Blijkbaar waren er vandaag ook wel wat proefspelers bij, waarvan ze de namen niet wilden noemen. Maar dat zullen geen bekende spelers zijn geweest, anders had iemand ze wel herkend.

Ook is er intussen nog 1 speler verkocht. Siemen Voet verruilt PEC Zwolle voor Slovan Bratislava. En dat lijkt mij een goede verkoop. Hij zou volgens mij niet in de eerste elf zijn gekomen en zo verdient PEC Zwolle er nog wat aan. Maar ja, je weet dat nooit zeker natuurlijk. Sommigen doen het niet zo goed bij PEC Zwolle en wel ergens anders of andersom (wat helaas de laatste tijd minder vaak voorkwam).

Volgende week is de eerste oefenwedstrijd tegen AZ. Ook die woon ik niet bij, simpelweg omdat ik dan niet in Zwolle ben. Of ik wel een van de andere oefenwedstrijden kan bezoeken moet ik nog even afwachten. In ieder geval moet ik erbij kunnen zitten. In het eigen stadion kan dat, maar bij de anderen mogelijk niet. Maar dat zien we wel. In ieder geval ben ik er op 7 augustus bij als ze de eerste KKD-wedstrijd spelen tegen de Graafschap. En dan vast nog met de nodige extra aanwinsten.

Ik ga ook proberen de KKD wat beter bij te houden op mijn website. Rechts in het menu staat een link naar het door mij gemaakte overzicht (uiteraard met hulp van een plug-in). Veel staat er al in, maar alleen van PEC Zwolle de contractspelers en de staf. De komende tijd voeg ik ook nog de spelers en trainer van de andere clubs toe. En als de competitie dan begonnen is, probeer ik steeds zo snel mogelijk na een wedstrijd de uitslag en wat andere gegevens te verwerken.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief, met name bij de lokale omroep in Zwolle. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in