aerial view of city buildings
Seattle met op de achtergrond nog net het veld van de Mariners te zien (Photo by Josh Fields on Pexels.com)

Meteen na het begin van de tweede helft van de competitie kwam er een eind aan de reeks van gewonnen wedstrijden voor de Seattle Mariners. Maar met 14 overwinningen op rij konden ze niet klagen. Het was de op 1 na langste reeks overwinningen in de historie van de club en had ze op een play-off plek gebracht. En die play-off plek hebben ze nog steeds vast, ondanks wat wisselvallige uitslagen.

Van de 17 wedstrijden die na de All Star Break inmiddels weer gespeeld zijn, wisten de Mariners er 8 te winnen en dus moesten ze 9 keer aan het kortste eind trekken. Ze staan nu op 59 overwinningen en 51 nederlagen. Daarmee staan ze in de Wild Car race 2 overwinningen achter de Toronto Blue Jays en gelijk met de Tampa Bay Rays. De voorsprong op de achtervolgers Baltimore Orioles en Cleveland Guardians is 2 overwinningen.

Van de Wild Card moeten de Mariners het hebben. De achterstand in de eigen divisie op de Houston Astros is 11 overwinningen. Zelfs een nieuwe overwinningenreeks van 14 of meer lijkt dat niet meer goed te maken. Een voordeel is dat ze niet meer tegen de Astros hoeven te spelen dit jaar. En van de andere topteams in de MLB komen alleen de Yankees nog op bezoek.

Om precies te zijn zijn de Yankees deze maandag, dinsdag en woensdag op bezoek in Seattle. De Yankees zitten in een slump, zoals dat heet. Ze hebben 5 wedstrijden achter elkaar verloren. Ik zou zeggen, doe er nog drie bij 😉.

Een positief punt voor de Mariners is dat enkele spelers weer terug komen van de blessurelijst. Afgelopen weekeinde maakte Mitch Haniger zijn rentree van de 60-Day Injured List (hij mocht dus minstens 60 dagen niet in actie komen vanwege een blessure). Een belangrijke speler aan slag. En dat liet hij ook meteen zien met 3 uit 6 + 2 keer vier wijd.

Deze week kunnen maar liefst drie spelers terug komen. Dat zijn outfielder Dylan Moore, rookie-slagman Julio Rodriguez en relief-pitcher Diego Castillo. Stuk voor stuk belangrijke spelers, dus duidelijke versterkingen voor het team. Op Moore na kunnen ze pas na de wedstrijden tegen de Yankees weer ingezet worden. Maar dat belooft dus nog wel wat voor de rest van het seizoen.

En niet te vergeten: de Mariners hebben niet veel gehandeld rond de ‘Trade deadline’. Maar niet veel betekent in dit geval niet helemaal niet. Een belangrijke aanwinst is Luis Castillo, een startend werper die het werpers-arsenaal flink versterkt. Dat liet hij meteen in zijn eerste wedstrijd voor de Mariners al zien.

Kortom, de komende weken wordt het interessant hoe de Mariners het gaan doen. Dan zal duidelijk worden of ze wel of niet voor het eerst na lange tijd weer eens de play-offs halen. Ik blijf het natuurlijk volgen. Over zo’n twee weken weer een update.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief., o.a. bij InteraktContour. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in