PEC Zwolle
Daar ergens zitten wij normaal (bovenin), ook volgend jaar

Het seizoen zit erop voor PEC Zwolle. Volgend jaar mogen ze proberen om snel weer te promoveren naar de eredivisie. Na de slechte eerste helft van het seizoen lukte het ze net niet om het eredivisieschap vast te houden. Maar die tweede helft van het seizoen heeft wel voor behoorlijk wat goodwill gezorgd, wat nu al blijkt bij de seizoenkaartverkoop voor volgend jaar. Op de eerste dag is er volgens PEC Zwolle al 20% van het totaal van vorig jaar verkocht.

Ik heb uiteraard ook mijn seizoenkaart verlengd en wel voor 2 jaar. Hopelijk spelen ze dat tweede jaar alweer op het hoogste niveau, maar ook als ze dan nog in de Keuken Kampioen Divisie spelen ga ik met plezier kijken. Als ze maar inzet tonen en ook binnen de organisatie weer meer op één lijn komen dan nu het geval lijkt, dan is het al goed.

Hopelijk gaat het met de veranderingen in de organisatie net zo vlot als met de kaartverkoop. Dat er wat moet veranderen, is wel duidelijk. En dan niet alleen op het veld. Inmiddels is wel duidelijk dat er in de burelen ook wat moet gebeuren. Trainer Dick Schreuder heeft de boel wat dat betreft aardig op scherp gezet. De afgelopen maanden of jaren wist men onenigheden en dergelijke aardig binnenshuis te houden. Maar nu, met de degradatie en een uitgesprokenere trainer, is dat niet meer vol te houden.

Voor mij en volgens mij voor de andere supporters is slecht te zeggen wie wel en wie niet past in de organisatie. Maar dat er koppen zullen rollen, is vrijwel zeker. Ik vind het te makkelijk om zomaar met namen te gaan gooien. Hopelijk zijn er mensen die wel een goed zicht hebben of kunnen krijgen op de organisatie en die actie daarop willen nemen.

Men noemt nu wel TD Mike Willems als zondebok, maar dat vind ik wel erg simpel. Hij moest het doen met het weinige geld dat er was en vast ook met de paniek halverwege de seizoenen de laatste paar jaar. Simpel was zijn taak in ieder geval niet. Je kunt hooguit zeggen dat hij aan het begin van de seizoenen niet de juiste selecties heeft samengesteld. Maar ik moet toegeven dat ik ook elke keer met goede moed de selectie bekeek. Dat spelers niet wisten te scoren, daar ging ook ik aan het begin van de seizoenen niet vanuit.

Onze eerste reactie op de melding van Dick Schreuder dat hij niet geïnformeerd zou zijn over het weinige geld was, dat wij dat slecht konden geloven. Het moet ook toen al duidelijk geweest zijn dat het niet geweldig stond met de financiën van de club. Maar na hemzelf gehoord te hebben, snap ik het wel meer. Dat zelfs de transfer van Mees de Wit naar AZ niet zorgt voor wat meer rust op dat gebied, zegt eigenlijk wel genoeg. En eigenlijk heeft Schreuder in de periode bij PEC Zwolle in ieder geval voor een goed gevoel gezorgd bij mij en volgens mij vele anderen. Maar dat zegt ook niet alles.

Het is wel handig als mensen binnen een organisatie goed kunnen samenwerken. Vrienden hoeven ze natuurlijk niet te zijn, maar op een normale en open manier met elkaar omgaan is belangrijk. Hopelijk gaat er wat veranderen waardoor die situatie weer ontstaat bij PEC Zwolle, en wat mij betreft liefst met Dick Schreuder. Maar nogmaals, ik ken de kwaliteiten en minpunten van de anderen te weinig.

In ieder geval heb ik er net als veel andere supporters vertrouwen in dat het weer goedkomt. Niet voor niets heb ik mijn seizoenkaart weer verlengd. Ik hoop dat veel anderen deze week volgen, zowel wat verlengen betreft als qua nieuwe kaarten. En dan kunnen we ook weer kijken welke spelers er bij komen. Dat is minstens zo leuk als naar de wedstrijden kijken. Misschien wel leuker omdat er dan nog geen spanning opzit en je vooral kunt dromen over geweldige resultaten en komend jaar een promotie.

En dan nog even over de laatste wedstrijd tegen PSV. Het ging voor beide ploegen ergens meer over en dat was zeker aan PSV-kant te merken. PEC wilde er nog wel een fatsoenlijke wedstrijd van te maken. En dat lukte vrij goed. Er werd ook regelmatig voor gevaar gezorgd maar PSV-keeper Mvongo had bedacht zijn beste wedstrijd van het seizoen te spelen. Hij hield enkele fraaie afstandsschoten eruit. En omdat PSV uiteraard wel de betere spelers heeft, wonnen zij toch met 2-1. Maar dat mocht de plezierige sfeer niet drukken.

Ook enkele ‘supporters’ vonden het nodig te nadrukkelijk aanwezig te zijn met eerst een spandoek (‘mannen in pak komen en gaan, mannen in het zwart blijven staan’; nou vooruit, dat kon nog net al heeft PEC nog nooit in het zwart gespeeld en hebben de ‘mannen in het zwart’ PEC dit seizoen ook weer het nodige geld gekost) en na het laatste fluitsignaal door het veld op te willen komen. Gelukkig reageerde het overige publiek luid en duidelijk op die actie en was het hen snel duidelijk dat ze beter maar weer terug konden keren. Helemaal buiten het veld kwamen ze niet, maar ze trokken zich gelukkig terug.

Ik ben inmiddels 62 jaar oud. In 2011 heb ik een herseninfarct gehad, waardoor ik niet meer kon werken. In mei 2021 kreeg ik weer een herseninfarct met als gevolg dat mijn conditie flink achteruit is gegaan en mijn rechterbeen niet meer echt lange afstanden kan afleggen. Ik ben nog wel actief, met name bij de lokale omroep in Zwolle. Mijn hobby's zijn sport kijken (voetbal (PEC Zwolle), Amerikaans honkbal en Football (Seattle Mariners en Seattle Seahawks)), Karl May, de computer (vooral met de website bezig zijn), Zwolle en alles wat te maken heeft met Disney.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in